ΕΙΔΗΣΕΙΣ
sterlina

Οι τρεχούμενοι λογαριασμοί της Santander της κοστίζουν ένα δισ. στερλίνες

Η Santander UK ξοδεύει σχεδόν ένα δισ. στερλίνες το χρόνο για να καλύψει τα κόστη από τους εμβληματικούς της τρεχούμενους λογαριασμούς 123, όπως ανακάλυψαν οι Financial Times. Όπως μεταδίδει το μέσο, αυτό εξηγεί την απόφαση της τράπεζας να μειώσει τα επιτόκια καθώς πιέζονται τα περιθώρια.

Τα στοιχεία που εξέτασαν οι FT καταδεικνύουν ότι ο λογαριασμός 123 της Santander πληρώνει ένα μέσο 2,3% ενός συνόλου 50 δισ. στερλινών που έχουν καταθέσει οι πελάτες της τράπεζας.

Ακόμη κι αν ληφθεί υπόψιν η μηνιαία αμοιβή πέντε στερλινών που χρεώνει η τράπεζα και η οποία αυξήθηκε φέτος από δύο στερλίνες, η Santander μένει με ένα κόστος ύψους σχεδόν ενός δισ. στερλινών το χρόνο.

Την περασμένη εβδομάδα, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το επιτόκιο των λογαριασμών 123 σε 1,5% για όλους τον Νοέμβριο. Αυτή την στιγμή πληρώνει 1% για καταθέσεις άνω των 1.000 στερλινών, 2% για καταθέσεις άνω 2.000 και 3% για καταθέσεις 3.000 και ως 20.000 στερλίνες.

Η αμφιλεγόμενη κίνηση αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του πώς τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια –και στην περίπτωση της Ευρώπης και της Ιαπωνίας αρνητικά επιτόκια- διαβρώνουν τα περιθώρια των τραπεζών. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε το επιτόκια στο νέο χαμηλό του 0,25%.