ΕΙΔΗΣΕΙΣ
vraveio-dimitris-xorn

Οι τέσσερις υποψήφιοι για το βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Τέσσερις ταλαντούχοι ηθοποιοί διεκδικούν το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για την καλύτερη ερμηνεία νέου άνδρα ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου (Φθινόπωρο 2014-Καλοκαίρι 2015) στην απονομή που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου στο Θέατρο Χορν.
Οι φετινοί υποψήφιοι είναι:

  • Κωνσταντίνος Ασπιώτης για το ρόλο του Φρανκ-ν-Φέρτερ (Frank ‘n’ Furter) στο μιούζικαλ του Richard o’ Brien Rocky Horror Show σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου (Rex)
  • Κωνσταντίνος Γώγουλος για τους ρόλους του Φρανκ Χάντερ στην Εκδοχή του Μπράουνινγκ του Τέρενς Ράττιγκαν και του Τζιμ Ο’ Κόνορ στονΓυάλινο Κόσμο του Τεννεσσή Ουίλλιαμς σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη (Εμπορικόν)
  • Αργύρης Πανταζάρας για την ερμηνεία του στον μονόλογο ΑΩ σε διασκευή και σκηνοθεσία δική του (Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής) και για το ρόλο του Τρελού στο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ Βασιλιάς Ληρ, σε σκηνοθεσία Τομάζ Παντούρ (Πειραιώς 260)
  • Γιώργος Παπαγεωργίου για το ρόλο του Babe(Μπέμπης) στο έργο του Τζεζ Μπάτεργουορθ Mojo, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα).

Η απονομή του ετήσιου επαμειβόμενου «Βραβείου Δημήτρης Χορν», ξεκίνησε το 2001 με πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν.

Πρόκειται για τον σταυρό που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Ο περυσινός νικητής του βραβείου, Μιχάλης Σαράντης, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την βράβευσή του, στον φετινό βραβευθέντα.

Την εκδήλωση της απονομής θα χαιρετήσει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.