Σε επιχείρηση πλήρους προσωπικής αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα θα προχωρήσει το επόμενο κρίσιμο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των πολιτικών εξελίξεων που αναμένονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να απομονώσει τον πρωθυπουργό και να βάλει τελείως στο περιθώριο τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη στρατηγική της δημιουργίας ενός μετώπου των «δημοκρατικών, ευρωπαϊκών δυνάμεων» της χώρας.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει ήδη τις κινήσεις του. Ήδη με αφορμή την ψήφιση του εκλογικού νόμου της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καλέσει τους δημοκράτες βουλευτές να συγκροτήσουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση. Σε επίπεδο ρητορικής, η συγκρότηση αυτού του μετώπου εντάσσεται στο πλαίσιο της μάχης «κατά του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού».
Σε επίπεδο εφαρμοσμένης πολιτικής, σε ότι αφορά την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει δύο στόχους: πρώτον να αποτρέψει τους σημερινούς τακτικισμούς του κ. Τσίπρα, που όπως λένε από τη ΝΔ, «επιδίδεται σε έναν αδίστακτο πολιτικό καιροσκοπισμό σε βάρος του πραγματικού συμφέροντος της χώρας, που πρέπει να κυβερνηθεί και όχι να πολυδιασπαστείακυβέρνητη» και δεύτερον να γίνει εφικτή η ακύρωση στην πράξη, αμέσως μετά τις εκλογές, των κινήσεων που έχει κάνει με τον εκλογικό νόμο, τις αδειοδοτήσεις των καναλιών και τις παρεμβάσεις στους θεσμούς.
Ο δεύτερος στόχος με τη συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου έχει να κάνει με την ενίσχυση της κυβερνησιμότηταςτης ΝΔ, ώστε το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά τις εκλογές να είναι ισχυρό και να μπορεί να προχωρήσει τις επιθετικές μεταρρυθμίσεις και την αναπτυξιακή πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση. Είναι σαφές πάντως, ότι το ποια κόμματα και αν θα προσχωρήσουν στο μέτωπο αυτό, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που θα βγάλει η κάλπη και το ποσοστό που θα λάβει η ΝΔ.
Άλλωστε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κρύψει την επιδίωξή του, να καταστήσει το κόμμα του ρυθμιστή των εξελίξεων, γεγονός που είχε κάνει σαφές από το βήμα της τελευταίας κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του είχε πει χαρακτηριστικά: «είμαστε ο πιο ασφαλής και σίγουρος δρόμος για να απομακρυνθεί από την εξουσία, η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».
Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο έχει προχωρήσει σε «ανοίγματα» και σε πρόσωπα που προέρχονται από το «δημοκρατικο-ευρωπαϊκό χώρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα γαλάζια ψηφοδέλτια της ΝΔ θα βρεθούν πολιτικοί που προέρχονται από άλλα κόμματα, τα ονόματα των οποίων έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα ότι βρίσκονται κοντά στις απόψεις της ΝΔ. Όπως ξεκαθαρίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, η διεύρυνση που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει να κάνει περισσότερο με την κοινωνία και λιγότερο με συγκεκριμένα στελέχη.
Πρόσφατα πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητη η δήλωση που έκανε ο Γιώργος Καμίνης μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Μητσοτάκη κυρίως για τα θέματα της ασφάλειας. «Αυτό που έχει σημασία είναι να κρατάμε τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς με όλα τα δημοκρατικά κόμματα και να κάνουμε ότι μπορούμε για να ανατάξουμε την πρωτεύουσα» είχε υπογραμμίσει ο Δήμαρχος της Αθήνας.
Πηγή: newpost