ΕΙΔΗΣΕΙΣ
karnavali_maska

Οι Δήμοι της Θεσσαλονίκης γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων έχουν ετοιμάσει για την Τσικνοπέμπτη οι δήμοι της Θεσσαλονίκης. Παρελάσεις, παραδοσιακά έθιμα, χοροί και τραγούδια δημιουργούν χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα για όλα τα γούστα.

Δήμος Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδηλώσεις ενόψει του εορτασμού της Τσικνοπέμπτης για τα μέλη των 14 παραρτημάτων του, καθώς και για όλα τα άτομα Τρίτης ηλικίας, στις 2 και 3 Μαρτίου 2016, από τις 12.00 το μεσημέρι, με ελεύθερη είσοδο.

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016
Στο 12ο παράρτημα (Καπετάν Βαγγέλη 4, 2310 416283)

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016
Στο 2ο παράρτημα (Λαγκαδά 35, 2310 514456)
Στο 3ο παράρτημα (Χαρ. Μούσκου 9, 2310 213836)

«Αποκριάτικο πάρτυ»
 Ελάτε όλοι – μικροί και μεγάλοι – ντυμένοι μασκαράδες να ξεφαντώσουμε στο
«DISCO  PARTY 70’S & 80’S» μαζί με την εθελοντική ομάδα «ΕΛΛΗΧΟΣ»!
Τσικνοπέμπτη 3/3/2016, ώρα 18.00 Βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως (Κωνσταντινουπόλεως 45, τηλ. 2310 315100)

Δήμος Καλαμαριάς

Πάρκο Κηφισιάς:

Παραδοσιακή Κομπανία με τους: Ρία Ελληνίδου (τραγούδι), Παναγιώτης Ελληνίδης (κλαρίνο), Κώστας Καϊμακάμης (τρομπέτα), Δημήτρης Παληογιάννης (λαούτο), Γιάννης Αλεξίου (κρουστά)

Ποντιακή ορχήστρα: Κώστας Καλούσης (τραγούδι), Μπάμπης Κυρμανίδης (λύρα), Κώστας Σιδηρόπουλος (νταούλι)

Φανός Κοζάνης (Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης Οι Μακεδνοί)

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού Δημαρχείο

Πλούσιο πρόγραμμα από τις 19:00 με γαϊτανάκι, έθιμα της καμήλας και της χάσκας, αποκριάτικα τραγούδια Μυτιλήνης και Κοζάνης, έθιμο του Μπέη

Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με τους: Γιάννης Βολίκα (τραγούδι), Γιάννης Λίτσιος (τραγούδι), Γιώργος Στεφανίδης (τραγούδι, ποντικαή λύρα), Γιάννης Δανίτσας (κλαρίνο), Λευτέρης Κουρεμένος (ακορντεόν), Γιάννης Κουσουλάκης (τρομπέτα/βιολί), Δημήτρης Μυλωνάς (λαούτο), Γιώργος Νταβλιάκος (γκάιντα,σοπράνο), Κυριάκος Παπαδόπουλος (νταούλι), Στάθης Παρασκευόπουλος (κρουστά), Αστέριος Τράκας (βιολί), Σπύρος Τσιάτζιος (κρουστά)

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Παρέλαση καρναβαλιστών στις 19:00 μ.μ., στην οποία θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού αλλά και ομάδες από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Με δύο σημεία εκκίνησης στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, οι καρναβαλιστές θα διασχίσουν τους κεντρικούς δρόμους χορεύοντας και τραγουδώντας για να καταλήξουν στον πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως.

Η παρέλαση θα κορυφωθεί με το παραδοσιακό έθιμο της καύσης του βασιλιά Καρνάβαλου στο θεατράκι του πεζοδρόμου Εθνικής Αντιστάσεως, όπου υπό τους ήχους μουσικής ορχήστρας θα στηθεί ένα ξέφρενο αποκριάτικο γλέντι, με δωρεάν διάθεση κρασιού καθώς και των απαραίτητων συνοδευτικών εδεσμάτων της ημέρας.

 Δήμος Νεάπολης – Συκεών

Γλέντι με χάλκινα στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης, στην πλατεία Ειρήνης, στις 6.30 το απόγευμα. Μπουλούκι μεταμφιεσμένων με συνοδεία χάλκινων μουσικών οργάνων θα κατευθυνθούν από το πάρκο Βαλσαμή στην πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) όπου θα παρουσιάσουν χορούς, τραγούδια και έθιμα της Αποκριάς γύρω από ένα μεγάλο φανό.
Την ίδια ακριβώς ώρα, σε ένα άλλο σημείο του δήμου, στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, στο πάρκο Ελπίδος, οι επισκέπτες θα απολαύσουν μια λαϊκή μουσική βραδιά, με το συγκρότημα «Λαϊκές Πενιές», ένα συγκρότημα που υπόσχεται ξέφρενο γλέντι και χορό, τσίκνισμα και άφθονο κρασί.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Μουσική παράσταση με λάτιν μουσική θα δοθεί στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο της Πυλαίας. Πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα, θα είναι η μπάντα Aperito.

Δήμος Θέρμης

«Το άναμμα του Φανού » στο Πάρκο Πλαγιαρίου

Έναρξη 7.00 μ.μ. – Γλέντι- Χορός – Τραγούδι

Ένα μοναδικό παραδοσιακό γλέντι με πενήντα χορευτές- τραγουδιστές με τοπικές ενδυμασίες. Μαζί θ’ ακούσουμε και θα τραγουδήσουμε με τους καλεσμένους από την Κοζάνη τα περίφημα σκωπτικά αποκριάτικα Κοζανίτικα τραγούδια.
Μουσική, τα «Χάλκινα της Κοζάνης», παραδοσιακά κοζανίτικα κιχιά , αφθονο κρασί , σερπαντίνες και μπαλόνια, όλα δωρεάν , σας περιμένουν για ένα αξέχαστο γλέντι.
Συμμετέχουν :
-Το τμήμα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Πολιτισμού Καρδίας «Ο Ευμένης»
-Χορευτικός Όμιλος Τριλόφου «Ζουμπάτ»
-Σύλλογος Πολιτισμού Εθελοντισμού Κ. Σχολαρίου.

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Εορταστική ατμόσφαιρα στα ΚΑΠΗ του Δήμου, με κέφι, χορό και τραγούδι.