ΕΙΔΗΣΕΙΣ
antetokoumpo

Ξεκινά η προσπάθεια για πρόκριση στο Ρίο

Η Εθνική ξεκινά απόψε τη μάχη του Προολυμπιακού Τουρνουά του Τορίνο με στόχο να κάνει το πρώτο βήμα που θα την οδηγήσει το Σαββατόβραδο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Η αποστολή της ελληνικής ομάδας μόνο εύκολη δεν είναι, σε μια διοργάνωση που παρατάσσεται με σημαντικές απουσίες και πολλά νέα πρόσωπα που δεν έχουν παίξει ακόμη σε επίσημο ματς και μέσο όρο ηλικίας που είναι ο χαμηλότερος του τουρνουά, ξεπερνώντας μετά βίας τα 25 χρόνια. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που πιθανότατα θα χρειαστεί για πάρει την πρόκριση να αντιμετωπίσει την ισχυρή Κροατία και την ακόμη πιο δυνατή και οικοδέσποινα Ιταλία.

Όσο για το σημερινό αντίπαλο, το Ιράν, μεγάλο τους αστέρι είναι ο Χαμέντ Χαντάντι, ο ύψους 2,18μ. σέντερ που έχει περάσει για λίγο από το ΝΒΑ, αλλά πέραν τούτου δεν υπάρχει πολύ ταλέντο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ντιρκ Μπάουερμαν, αντίπαλος της Ελλάδας από τον πάγκο της Γερμανίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ 2005, ο οποίος αναμένεται να χρησιμοποιήσει για πολλή ώρα άμυνα ζώνης.

Ο σημερινός αγώνας είναι ο πρώτος αγώνας στην ιστορία των δύο ομάδων. Για τον όμιλο της Εθνικής (Α’) το Μεξικό, που η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη, έχει ρεπό, ενώ για το άλλο γκρουπ (Β’) η οικοδέσποινα Ιταλία πιθανώς χωρίς τον Μάρκο Μπελινέλι αντιμετωπίζει στις 22:00 την Τυνησία που κατέβηκε στη διοργάνωση χωρίς τον Σαλάχ Μεζρί. Η Κροατία έχει ρεπό.