ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξεκινά απόψε ο «Σεπτέμβριος όπως πολιτισμός» στο δήμο Παύλου Μελά – Αναλυτικά οι εκδηλώσεις

Ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Ιωσήφ Αράπογλου και το Δημοτικό Συμβούλιο, σας προσκαλούν στην έναρξη των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος, όπως πολιτισμός», σήμερα, Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017,  και ώρα 20.30, στο Ανοιχτό Θέατρο της Ευκαρπίας.

H μουσική ομάδα ΑΡΓΑΤΕΙΑ και το πολυφωνικό σχήμα STRINGLESS συναντιούνται επί σκηνής, σε μουσικές των λαών της Μαύρης Θάλασσας.

Η μεν ΑΡΓΑΤΕΙΑ , το μουσικό σχήμα με ρεπερτόριο τους σκοπούς κατά κύριο λόγο του Πόντου, αλλά και τραγούδια τούρκικα, αρμένικα, λάζικα, ενώ οι STRINGLESS το acapella πολυφωνικό σχήμα, με παραδοσιακά τραγούδια των Βαλκανίων και πέραν αυτών. Ενώνουν τις δυνάμεις τους επί σκηνής, για μια δυναμική παράσταση, που θα φέρει το θεατή κοντά στην πολυπολιτισμικότητα του Εύξεινου Πόντου.

•ΔΙΗΜΕΡΟ ΛΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας με τους Αργατεία και το σχήμα Stringless να ανοίγουν την αυλαία των εκδηλώσεων (1/9) και τη δεύτερη βραδιά (2/9), αφιέρωμα στους παραδοσιακούς χορούς και τη μουσική, με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου αλλά και σημαντικούς φιλοξενούμενους.

•ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ από την Ομάδα «Σκιάς Όναρ» με πέντε παραστάσεις (4, 6, 11, 12, 13 Σεπτεμβρίου) σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Παύλου Μελά.

•ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ με αφιερώματα στους σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και δημιουργούς,  στους Μάνο Χατζιδάκι, Νίκο Γκάτσο, Σταύρο Κουγιουμτζή, από τους Βασίλη Πρατσινάκη (13/9), Ανδρέα Καρακότα (14/9), Δημήτρη Κεχαγιά (22/9) και σε συνεργασία με τα Red House Studios, rock συναυλία με τους Jo & the Dimplers, Nodus Tollens, Carolle, The Coreys, Leftover Bullets, στην Πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης (20/9).

•ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΝΕΡΟΜΥΛΩΝ στο Ανοιχτό Θέατρο του ιστορικού χώρου της Πολίχνης, δίπλα στο Μνημείο, που ανοίγει τις πύλες του με τη Ζωή Τηγανούρια (8/9), το Γιάννη Ανδρόνογλου και τον Κωστή Παπάζογλου με jazzκουαρτέτο, τη Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς και το φωνητικό σχήμα «εν χορώ», σε ένα Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο (9/9)και η αυλαία θα πέσει με τη θεατρική παράσταση ΄΄Η Τρικυμία΄΄ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (10/9), από την ομάδα PUSHYOUR ART COMPANY, ένα δημιουργικό πυρήνα νέων καλλιτεχνών και παραγωγών.

•“Σσσς…αρχίζει” ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά (15 και 16 Σεπτεμβρίου), η πιο αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων που αρέσκονται να ακούνε ιστορίες, παραμύθια, γεγονότα, από τις καλλιτεχνικές ομάδες La Petite Marguerite, Marakaibo, Banda Grottesca, ΝΙΣΤΑ, Dromocomicas και το Λουδοβίκο των Ανωγείων.

•ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΡΩΘΥΜΙΑ, ο θεσμός που γεννά Μνήμες του Πόντου, με αφιέρωμα στον αδικοχαμένο γνωστό τραγουδιστή του Ποντιακού Ελληνισμού Θόδωρο Παυλίδη (18/9) και συναυλία με τον Γιώργο Πουλαντζακλή  ΄΄Αύρα αλησμόνητων πατρίδων΄΄ (19/9).