ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Λουκέτο» σε προξενείο της Ρωσίας στο Σαν Φρανσίσκο βάζει ο Τραμπ!

Σε νέα τροχιά κρίσης εισέρχονται οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και Ρωσίας, καθώς η Ουάσιγκτον ζήτησε το κλείσιμο του ρωσικού προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο, καθώς και άλλων δύο παραρτημάτων.

Η κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ εκτιμάται ως αντίποινα για τη μείωση της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Μόσχα, μετά από σχετική εντολή του Κρεμλίνου.
Τόσο το προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, όσο και τα παραρτήματα στην Ουάσιγκτον και στη Νέα Υόρκη, θα πρέπει να έχουν κλείσει έως το Σάββατο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον τη λύπη του για την απόφαση της Ουάσιγκτον να προβεί στο κλείσιμο του ρωσικού Γενικού Προξενείου στο Σαν Φρανσίσκο και δύο ακόμη κτιρίων που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουάσιγκτον και την Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, ο Τίλερσον κάλεσε τον Λαβρόφ για να τον ενημερώσει ότι επιπλέον περιορισμοί των δραστηριοτήτων της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα ανακοινωθούν και ανέφερε τα βασικά σημεία αυτών.