ΕΙΔΗΣΕΙΣ
f773b620521c4aae9b7685a6784be26d

«Ξήλωσαν» αιφνιδιαστικά τον Διεθυντή του ΚΕΦΟΜΕΠ με απόφαση Πιτσιλή

Από τη δημοσίευση της απόφασης στο φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης πληροφορήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Capital.gr, η διεύθυνση του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου την αιφνιδιαστική απομάκρυνσή της, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή. 

Η απόφαση έχει πέσει ως κεραυνός εν αιθρία σε όλο το υπουργείο Οικονομικών, διότι ξηλώνεται ο επικεφαλής του ΚΕΦΟΜΕΠ κ. Δ. Μασίνας ένα εμπειρότατο στέλεχος των ελεγκτικών υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο όπου το ΚΕΦΟΜΕΠ χειρίζεται υποθέσεις με ιδιαίτερο οικονομικό και όχι μόνο ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μασίνας, σύμφωνα με γνώστες εκ των έσω του υπουργείου Οικονομικών, έχει ολοκληρώσει τον φορολογικό έλεγχο με ιδιαίτερη επιτυχία σε δεκάδες υποθέσεις προσώπων μεγάλου οικονομικού βεληνεκούς, καταφέρνοντας υψηλό ελεγκτικό και εισπρακτικό αποτέλεσμα υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Η αιφνιδιαστική απομάκρυνσή του από τον Γ. Πιτσιλή μόνο έντονα ερωτήματα έχει προκαλέσει στην υπηρεσιακή γραφειοκρατία του υπουργείου Οικονομικών.

Μερικά από αυτά τα ερωτήματα, όπως μεταφέρθηκαν στο Capital.gr, είναι τα εξής:

– Ποιος είναι ο λόγος της απομάκρυνσης σε μια περίοδο που το ΚΕΦΟΜΕΠ χειρίζεται πολύ σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής.

– Ποιος ο λόγος της απομάκρυνσης την ώρα που οι ποσοτικοί δείκτες του ΚΕΦΟΜΕΠ δείχνουν κάλυψη των στόχων που έχουν τεθεί. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία παρακολούθησης της φορολογικής διοίκησης όπου το ΚΕΦΟΜΕΠ το 2015 ξεπέρασε τους στόχους βεβαίωσης που είχαν τεθεί.

– Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία ελήφθη η απόφαση της αιφνιδιαστικής απομάκρυνσης κι ενώ βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης το μεγαλύτερο μέρος του στελεχιακού δυναμικού του υπουργείου Οικονομικών.