ΕΙΔΗΣΕΙΣ
o-upourgos-ypodomon-xristos-spirtzis

«Ντιμπέιτ» Σπίρτζη-Χατζηδάκη για τηλεοπτικές άδειες και Καλογρίτσα

Δεν ευνοήθηκε με κανέναν τρόπο ο κ. Καλογρίτσας για να λάβει τηλεοπτική άδεια, επεσήμανε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στον RealFm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι δεν υπάρχει θέμα ηθικής τάξεως τονίζοντας ότι «θα υπήρχε ηθικό θέμα εάν είχε ευνοηθεί σε οτιδήποτε, ο οποιοσδήποτε κύριος, είτε είχε σχέση με μέλος της κυβέρνησης είτε όχι».

«Αν μπορούσε να εξυπηρετήσει κανείς τον κουμπάρο του με τον τρόπο που τους εξυπηρετούμε εμείς δεν θα είχε κουμπάρους» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, στον αέρα του RealFm υπήρξε ένα «ντιμπέιτ» ανάμεσα στον κ. Σπίρτζη και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χαταζηδάκη, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι έγινε κατάτμηση του έργου της εθνικής οδού Πύργου – Πατρών και άφησε αιχμές για το γεγονός ότι τα τρία τέταρτα του δρόμου ανέλαβε ο κ. Καλογρίτσας. Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως στη Βουλή ανέφερε πως «υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής τάξης γιατί ο ίδιος εργολάβος είναι και υποψήφιος καναλάρχης, ενώ είναι κουμπάρος δύο υπουργών».

«Δεν έχει να κατηγορήσει η ΝΔ ότι έχουμε ευνοήσει κάποιον εργολάβο και συγκεκριμένα τον κ. Καλογρίτσα γιατί έδωσε 55% έκπτωση και κέρδισε τον διαγωνισμό στο Πάτρα – Πύργος. Είμαι στην ευχέρεια του κ. Χατζηδάκη και οποιουδήποτε άλλου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει σε μένα μια καταγγελία ότι έγινε νόθος διαγωνισμός και ότι ευνοήθηκε μια συγκεκριμένη εταιρεία», απάντησε από την πλευρά του ο Χρ. Σπίρτζης.

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν πήραν άδεια ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «Με την συνολική, οριστική αντιμετώπιση του θέματος και του τηλεοπτικού τοπίου και του ραδιοφωνικού τοπίου όχι μόνο δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας αλλά θα αυξηθούν».

Από την πλευρά του, αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε στον RealFm 97,8: «Καταρχήν θα πρέπει να δώσει απάντηση η ίδια η κυβέρνηση τι θα κάνει, γιατί η διαδικασία αυτή έχει προσβληθεί στο ΣτΕ και υπάρχει μια σειρά από ασφαλιστικά μέτρα. Θα υπάρχει εμπλοκή στη Δικαιοσύνη, άρα είναι ενδεχόμενο ο νόμος να πέσει».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως η ΝΔ θα κάνει έναν καινούργιο νόμο που θα βασιστεί στο ΕΣΡ. «Η δική μας κυβέρνηση, παίρνοντας υπόψη τις δυνατότητες της τεχνολογίας δεν θα μείνει σε αυτό τον κλειστό αριθμό των τεσσάρων αδειών. Θα δούμε το θέμα χωρίς να εκδικούμαστε κανέναν και χωρίς να αδικούμε κανέναν», ανέφερε.