ΕΙΔΗΣΕΙΣ
oasth kalamaria

Να αφαιρεθεί η έκδοση των εισιτήριων από τον ΟΑΣΘ

Εκδήλωση με θέμα: “Οι  αστικές  συγκοινωνίες στην πόλη μας. Ο ρόλος του ΟΑΣΘ” πραγματοποιήθηκε χθες στη Καλαμαριά από τις τρεις αυτοδιοικητικές παρατάξεις “Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς” , “Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη” και “Θερμαϊκός-Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής”  στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς.

Παρών στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης  και ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης  Αμανατίδης, ενώ η προσέλευση του κοινού δεν ήταν η αναμενόμενη για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα της ζωής μας στη πόλη.

Ο πρώτος ομιλητής Γ. Τοζίδης, Οικονομολόγος πρότεινε  ένα δημόσιο φορέα που θα περιλαμβάνει όλα τα μέσα μεταφοράς (Αστική συγκοινωνία, τραμ, και μετρό)  και να αφαιρεθεί η έκδοση των εισιτήριων από τον ΟΑΣΘ για να μπορούμε να ελέγχουμε την έκδοση τους.

Ο δεύτερος ομιλητής Ν. Τσεμπερλίδης, Πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ. Θεσσαλονίκης παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της κοινής γνώμης για τον ΟΑΣΘ που πραγματοποιήθηκε το 2015,  στη συνέχεια ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Καθηγητής ΑΠΘ, Συγκοινωνιολόγος,  πρ. Πρόεδρος Σ.Α.Σ.Θ αναφέρθηκε στη δομή των συγκοινωνιών και τις παραμέτρους που πρέπει να λαμβάνονται υπ’ οψιν για το σχεδιασμό των συγκοινωνιών.

Ο Μανώλης Λαμτζίδης , μίλησε για τις αθέμιτες διακρίσεις σε βάρος επιβατών: Ποιο είναι το ακριβές αντίτιμο  του εισιτηρίου, η Ρία Καλφακάκου , Γραμματέας  Δημ. Συμβουλίου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκοινωνία στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Σπύρος Κουζινόπουλος, δημοσιογράφος-ιστορικός, Δημ. Σύμβουλος Θερμαϊκού στη θαλάσσια συγκοινωνία και την ομηρία μιας ολόκληρης πόλης.