agrotes_agrotica2016 (7)

“Μπλόκο” στα μπλόκα ετοιμάζει η κυβέρνηση

Απέρριψαν εκ νέου την πρόσκληση του Μεγάρου Μαξίμου σε διάλογο οι συντονιστικές επιτροπές των μπλόκων.

Τα Τέμπη από το μεσημέρι έκλεισαν επ’ αόριστον και οι παραγωγοί ετοιμάζονται τώρα για την κάθοδό τους στην πλατεία Συντάγματος με την Τροχαία να έχει εκπονήσει σχέδιο προκειμένου να μείνουν τα τρακτέρ έξω από την πρωτεύουσα.

«Υπάρχουν νόμοι και κανόνες», τόνισε το μεσημέρι η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία σημείωσε ότι «η πρόταση της Κυβέρνησης στους αγρότες για διάλογο είναι πάντοτε ανοιχτή, όμως όπως τόνισε «δεν μπορεί να γίνει διάλογος από μηδενική βάση».

Εν τω μεταξύ, αντιπροσωπεία των αγροτών των Τεμπών συμμετέχει στη πανελλαδική συνάντηση των μπλόκων στον Προμαχώνα. Εκεί, σκοπεύουν να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής, που από κοινού επεξεργάστηκαν με το μπλόκο των Μικροθηβών.

Στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να τύχουν της έγκρισης και λοιπών μπλόκων που θα τις υπογράψουν. Αύριο το κείμενο θα σταλεί προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι και ο βασικός αποδέκτης αλλά και προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα και οι αγρότες αναμένουν από τους αποδέκτες να μελετήσουν τις προτάσεις τους και να λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Οι αγρότες από το μπλόκο των Τεμπών διαφωνούν με την κινητοποίηση στο Σύνταγμα και όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο εκπρόσωπός τους Τριαντάφυλλος Τσινούλης, θα μεταβούν στην Αθήνα όχι για να διαδηλώσουν αλλά για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Την «απόβασή τους» στην Αθήνα αποφάσισαν και οι Κερκυραίοι αγρότες που «συμπλέουν» με τα 68 μπλόκα αγροτών και από κοινού αναμένεται να παραστούν στην Αθήνα και να «στρατοπεδεύσουν» από την Παρασκευή, όπως έχουν προαναγγέλλει, στην πλατεία Συντάγματος.

Κλειστός εξακολουθεί να παραμένει ο Προμαχώνας με τα φορτηγά αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων και από τις δύο πλευρές, ενώ πολύωροι αποκλεισμοί δρόμων πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα όπου έχουν αναπτυχθεί μπλόκα.

Αυτήν την ώρα συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, για να καθορίσουν τη στάσης τους, ενόψει της συγκέντρωσης που προγραμματίζεται στην Αθήνα την Παρασκευή και για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Στην Κορινθία, η νέα εθνική οδός είναι κλειστή για πάνω από δύο εβδομάδες και σήμερα οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο Καλαμάκι έως τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται ότι όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι Κορινθίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου, οι αγρότες της Αρκαδίας έκλεισαν τα διόδια Νεστάνης έως τα μεσάνυχτα και για όσο είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος, η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Οι αγρότες έως τις 20.00 έκλεισαν την γέφυρα του Ευρώτα στην εθνική οδό Σπάρτης – Τρίπολης. Όσο είναι κλειστή η γέφυρα Ευρώτα η κυκλοφορία για ΙΧ επιβατικά διεξάγεται από παράκαμψη 54 περίπου χιλιομέτρων, τμήμα του οποίου είναι χωματόδρομος από το χωριό Σκούρα, ενώ μεγάλα αυτοκίνητα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδρομή Σπάρτη – Καστόρι – Λογγανίκος – Μεγαλόπολη. Η παλαιά Εθνική Οδός έκλεισε στο ύψος του Μεγανίτη από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.

Ανυποχώρητοι στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες στην Ηλεία, με εξάωρους αποκλεισμούς της ΕΟ Πατρών-Πύργου στο μπλόκο του Κουρτεσίου, οι οποίοι δεν αποκλείεται σήμερα να γίνουν 8ωροι. Επίσης, σε 3ωρο αποκλεισμό του κόμβου Αγίου Γεωργίου στον Πύργο αναμένεται να πραγματοποιήσουν και σήμερα οι αγρότες του συγκεκριμένου μπλόκου έως τις 10.00 το βράδυ.

Πηγή: antenna.gr