ΕΙΔΗΣΕΙΣ
epof_cnt

Μια ωραία παράσταση για καλό σκοπό από τους Ποντίους Ωραιοκάστρου (Φωτό)

Σείστηκε το θεατράκι του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, από τα χειροκροτήματα των θεατών που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση Το μαυροκόριτσ’ του Φίλωνα Κτενίδη.

Την παράσταση ανέβασε η επανασυσταθείσα θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων (ΕΠΩΦ), προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη μικρούλα Αρετή Τσαβλίδου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και πρέπει να μεταβεί για εγχείρηση στις ΗΠΑ.

Η είσοδος στο θέατρο ήταν δωρεάν, ωστόσο, όποιος από τους θεατές ήθελε, έριχνε σε ένα κουτί τον οβολό του για να βοηθήσει τη μικρή Αρετή. Με συγκίνηση είπε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Ηρακλής Τσακαλίδης, ότι μέσα στο κουτί βρέθηκαν ακόμα και πενηντάρικα.

Η ίδια παράσταση από την ίδια ομάδα και για τον ίδιο σκοπό θα παρουσιαστεί και το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 20:30, στο αμφιθέατρο των σχολών ΟΑΕΔ του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Η σκηνοθεσία είναι του Πόντιου σκηνοθέτη Γιάννη Γεωργιάδη και παίρνουν μέρος στην παράσταση ερασιτέχνες ηθοποιοί, μέλη της ΕΠΩΦ.

Όπως είπε ο Ηρ. Τσακαλίδης, το έργο είχε παιχτεί άλλες τρεις φορές στη Θεσσαλονίκη από το τέλος του 2015 μέχρι σήμερα, ωστόσο μόνο η παράσταση της Δευτέρας και αυτή του ερχόμενου Σαββάτου έχουν το χαρακτήρα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Η παράσταση θα συνεχίσει να παίζεται στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της Μακεδονίας (Γιαννιτσά στις 15 Φεβρουαρίου, Λευκώνας Σερρών στις 28 του ίδιου μήνα κτλ.) μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού.

«Η θεατρική ομάδα της Ένωσής μας ιδρύθηκε πριν από εννέα χρόνια κι έδωσε πολλές παραστάσεις, πάντοτε με σκηνοθεσία του Γιάννη Γεωργιάδη. Ωστόσο πριν από ενάμιση χρόνο διαλύθηκε και ξανασυστάθηκε στο τέλος της περσινής χρονιάς», είπε στο pontos-news.gr o Ηρ. Τσακαλίδης.

epof_cnt epof1 epof2

Πηγή: pontos-news.gr