klouva_sigkentrosi_stratopedo_anagnostopoulou

Μαζί στα… χαρακώματα κάτοικοι και Δήμος Δέλτα ενάντια στο κέντρο προσφύγων!

Συνάντηση με το δήμαρχο Δέλτα, Μίμη Φωτόπουλο, είχαν περίπου πριν από μία ώρα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων των Διαβατών που αντιτίθενται στη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής, Σπανίδη Γιώργο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως από κοινού προχωρούν στον αγώνα τους, ενώ ο δήμαρχος θα συνεχίσει τις επαφές του με την κυβέρνηση ώστε να βρεθεί μία λύση που θα εκτονώσει την ένταση στην περιοχή, αλλά θα μπορεί να προστατεύσει και την αξιοπρέπεια των προσφύγων, καθώς ο χώρος του Στρατοπέδου κρίνεται ακατάλληλος.

Όπως δήλωσε ο κ. Σπανίδης μάλιστα, ο κ. Φωτόπουλος τους ενημέρωσε πως την Κυριακή θα βρίσκεται εκ νέου στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη όπου θα επαναφέρει την πρόταση για μεταφορά του Κέντρου σε ιδιόκτητο χώρο και πιο συγκεκριμένα σε έκταση της ιδιωτικής εταιρείας ΑΤΕΡΜΩΝ στον Άγιο Παντελεήμονα του Κιλκίς.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από τα Διαβατά, ενώ σύμφωνα με την πρόταση αυτή, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαβίωσης των προσφύγων, αλλά και καλύτερου ελέγχου σε συνδυασμό με εκτόνωση της έντασης στην περιοχή των Διαβατών. Συγχρόνως βρίσκεται αρκετά πιο κοντά στα σύνορα, ώστε να επιταχύνεται ακόμη περισσότερο η όλη διαδικασία.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Δέλτα συμφώνησε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων να διαθέσει σήμερα οχήματα του Δήμου που θα παραταχθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας και από τις δύο πλευρές του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου. Από τη μεριά της η Επιτροπή των κατοίκων θα πραγματοποιήσει στις 19:00 νέα συγκέντρωση στο θεατράκι των Διαβατών, όπου θα ενημερώσει τον κόσμο για τις τελευταίες εξελίξεις και θα αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.