ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέχρι το Μάρτιο το αργότερο ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης θα είναι πολύ σύντομα πραγματικότητα όπως ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιάννης Μπουτάρης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη δυνατότητα μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης για την πόλη.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης έχει επέλθει πλέον η συμφωνία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων και ότι Θεσσαλονίκη και Σμύρνη θα επικοινωνούν με φέριμποτ το οποίο θα κάνει ταξίδι περίπου 12 ωρών με ενδιάμεση στάση τη Μυτιλήνη.

Τα δρομολόγια αναλαμβάνει η εταιρία Hellenic Seaways, ενώ καμία τούρκικη εταιρία δεν έδειξε ενδιαφέρον και από τις ελληνικές μόνο η συγκεκριμένη επέμεινε μέχρι τέλους.

Το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων των δύο χωρών καθώς και το συμφωνητικό με την Hellenic Seaways θα υπογραφούν την επόμενη εβδομάδα.

Το αρχικό πλάνο προέβλεπε την έναρξη των δρομολογίων από τον ερχόμενο Μάρτιο, ωστόσο η τουρκική πλευρά ζητά αυτό να συμβεί από τον Ιανουάριο, με την εταιρία να εξετάζει την ακόμη πιο άμεση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.