ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ληστεία με λεία 50.000 ευρώ και δέκα συλλήψεις στη Κ. Μακεδονία

Χθες (14-7-2017) το μεσημέρι σε περιοχή της Χαλκιδικής, 3 άγνωστοι δράστες, επιβαίνοντας ο ένας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και οι άλλοι 2 σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προσέγγισαν 53χρονο ημεδαπό που κινούνταν με μοτοσικλέτα και αφού τον ακινητοποίησαν, κατάφεραν με χρήση βίας να αφαιρέσουν την μοτοσικλέτα, όπου σύμφωνα με δήλωση του παθόντα στο εσωτερικό της μοτοσικλέτας περιείχε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Από αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν άμεσα εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα η κλεμμένη μοτοσικλέτα σε κοντινή περιοχή, ενώ επίσης εντοπίστηκε και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 5-7-2017 στο Τμήμα Ασφάλειας Πολίχνης – Ευκαρπίας. Τις έρευνες για την αναζήτηση των δραστών και την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας.

Συνελήφθη χθες (14-7-2017) το βράδυ στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 51χρονος ημεδαπός, καθώς ως προσωρινά υπεύθυνος καταστήματος ιδιοκτησίας 39χρονου ημεδαπού, διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία 33 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκ των οποίων ο ένας λειτουργούσε ως κεντρικός υπολογιστής (server) και αντιλαμβανόμενος τον αστυνομικό έλεγχο απενεργοποίησε τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω του κεντρικού υπολογιστή, ο οποίος και κατασχέθηκε.

Συνελήφθη χθες (14-7-2017) το μεσημέρι σε περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, 57χρονος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της ίδιας μέρας αφαίρεσε από αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας 61χρονου συνολικά 100 πλαστικές κλούβες και 3 μεταλλικές σκάλες. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 57χρονου εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκε.

·   Συνελήφθη χθες (14-7-2017) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, 20χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να οδηγεί μοτοσικλέτα την οποία είχε αφαιρέσει νωρίτερα από περιοχή των Σερρών. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας.

·   Συνελήφθη χθες (14-7-2017) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 35χρονος ημεδαπός, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας αφαίρεσε  διάφορα προϊόντα από ένα κατάστημα και ένα περίπτερο στην πόλη των Σερρών.

Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα το απόγευμα της 5-7-2017 αφαίρεσε από χώρο καταστήματος στις Σέρρες, το πορτοφόλι 58χρονης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ.

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, καθώς εξαπάτησε 2 ημεδαπές γυναίκες, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, για υποτιθέμενη αγορά ηλεκτρονικών ειδών, μέσω αγγελίας που ανήρτησε στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο καθημερινών και στοχευμένων ελέγχων των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, συνελήφθησαν 2 άτομα στον Προμαχώνα, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις, για λαθρεμπορία. Συγκεκριμένα:

·         χθες (14-7-2017) το μεσημέρι συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, καθώς σε όχημα που οδηγούσε διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει 7 δοχεία με συνολική ποσότητα 102 λίτρων πετρελαίου κίνησης, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

·         σήμερα (15-7-2017) τα ξημερώματα συνελήφθη 41χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει 3 δοχεία με συνολική ποσότητα 60 λίτρων βενζίνης, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία καύσιμα κατασχέθηκαν, ενώ επίσης κατασχέθηκαν και τα παραπάνω οχήματα. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.