ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταδίκη του πολιτικού κόσμου για την επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου

Την απερίφραστη καταδίκη του δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη, τα ξημερώματα σήμερα, και επισημαίνει ότι τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι οι θρησκευτικές ελευθερίες και η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος απαιτούν πλήρη σεβασμό.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που έγινε στη Μόνη Πετράκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος και οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι ζητήματα που απαιτούν πλήρη σεβασμό», αναφέρει ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την καταδίκη της ΝΔ για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, εκφράζει με δήλωσή του και ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας πως η αλυσίδα των επιθέσεων και βανδαλισμών κατά ναών μεγαλώνει και πως ο βέβηλος συμβολισμός τους προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους πραγματικούς σκοπούς και επιδιώξεις των δραστών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας- αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας. Έστω και τώρα, ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική – κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές» καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουν από τη μεριά τους και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, η οποία «συνιστά απαράδεκτη, ακατανόητη και καταφανώς αποκρουστική ενέργεια».

«Ενέργειες που στοχοποιούν ιερούς ναούς, προσβάλλουν βάναυσα το θρησκευτικό συναίσθημα και την πίστη των Ορθόδοξων Ελλήνων και, προφανώς δεν γίνονται ανεκτές», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση οι ΑΝΕΛ