ΕΙΔΗΣΕΙΣ
mouzalas

Καμπανάκι Μουζάλα: Χωρίς τη συμφωνία θα είχαμε επιπλέον 180.000 πρόσφυγες

Με τη φράση «το χάος πήρε μορφή» περιέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκαταγραφής των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα.

Το κυβερνητικό στέλεχος χαρακτήρισε την κατάσταση «διαχειρίσιμη τώρα που υπάρχει σαφής εικόνα», μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου συμμετείχαν ακόμα η διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου, ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ και ο Δημήτρης Παγίδας, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO).

«Αν δεν υπήρχε η συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας και υπήρχε μονάχα το κλείσιμο συνόρων, θα είχαμε αυτούς τους τρεις μήνες περίπου 130 με 180 χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες παραπάνω στη χώρα μας. Παρότι έκλεισαν τα σύνορα, η ροή των προσφύγων παρέμενε από 800 μέχρι 1.200 τη ημέρα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας και πρόσθεσε:

«Πρώτον, όλο αυτό δείχνει τη σημασία που έχει η συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας και δεύτερον ναι, ανησυχούμε ότι οποιαδήποτε αστάθεια θα την επηρεάσει και προσπαθούμε σκληρά να βοηθήσουμε και την ΕΕ και την Τουρκία, τους ζητάμε να ανταποκριθούν στις ευθύνες που έχουν αναλάβει».