kalafatis

Καλαφάτης: Ο δήμαρχος δραπέτευσε σήμερα

Την απουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου διεξαγόταν συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης για το θέμα των διαγωνισμών της Υπηρεσίας Καθαριότητας, στηλίτευσε ο επικεφαλής της Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.
«Ο δήμαρχος δραπέτευσε σήμερα. Δε θα μπορέσει να δραπετεύσει, όμως, από όλες τις ευθύνες του. Αντί να ακυρώσει μη θεσμικές υποχρεώσεις του και να βρίσκεται  εδώ, πήρε άλλη απόφαση. Αν ήμουν εγώ στη θέση του, δε θα μπορούσα να κοιμηθώ. Όχι να αφήσω ορφανό το δημοτικό συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής των «Εντάξει» έκανε μια σύντομη αναδρομή στις παρεμβάσεις της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, για το θέμα, θυμίζοντας όσα είπαν πρώτα ο σύμβουλος Εφραίμ Κυριζίδης και, σε άλλες συνεδριάσεις οι σύμβουλοι Δημήτρης Κούβελας, Στάθης Παντελίδης, υπογραμμίζοντας: «Μας κατηγόρησαν για λαϊκισμό τη στιγμή που επιλέξαμε να κινηθούμε αποκλειστικά μέσω του δημοτικού συμβουλίου. Όμως εμείς, ούτε διαρροές κάναμε, ούτε συνεντεύξεις δώσαμε». Και πρόσθεσε πως «το ζήτημα αυτό, ούτε ήρθε τελευταία, ούτε υπήρχε η απαραίτητη μέριμνα από πλευράς διοίκησης να επιλυθεί. Μετά από πολλά χρόνια οικονομική επιθεωρήτρια μπαίνει στο δήμο Θεσσαλονίκης. Με επτασέλιδη επιστολή της, ζητά όλα τα έγγραφα: Πρακτικά, τιμολόγια, συμβάσεις, μελέτες, όλα μπαίνουν στο μικροσκόπιο».
Μιλώντας για πολιτικές ευθύνες, σημείωσε: «Ο Δήμαρχος διοικεί ένα κομμάτι του Δήμου, που όσο πιο πολύ το πλησιάζεις, τόσο πιο έντονη είναι η δυσοσμία. Κι εκείνος αντί να ακούσει την Παράταξή μας, που εδώ και πολλούς μήνες με στοιχεία, δημόσια έγγραφα και δίχως λαϊκισμό έχει επισημάνει το πρόβλημα, τι κάνει; Μοιράζει μανταλάκια να κλείσουμε τις μύτες μας.  Αυτό έκανε και με την υποτονική συμπεριφορά, με τη λοιδορία στην απάντησή μας, όταν του επισημάναμε τον κίνδυνο, με εντολές για ΕΔΕ, που δεν έχουν οδηγήσει πουθενά και, φυσικά, με την απουσία του από το Δημοτικό Συμβούλιο».
Και κατέληξε γι αυτό το θέμα: «Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε και έχει την ευθύνη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, που του δίνει το αξίωμά του για να διαλευκάνει ή να συμβάλλει στην πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων, που ήδη απασχολούν τις ελεγκτικές και εισαγγελικές αρχές και που εδώ και πολλούς μήνες είχαμε, ως παράταξη, επισημάνει. Ας μην επιχειρήσει, λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος να δραπετεύσει από τις ευθύνες του».