ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδιοκτήτες ΙΚΤΕΟ στο Press724: Αποκυήματα φαντασίας τα όσα γράφονται για Γάλλους, Γερμανούς και πλουτισμό μας

Οργισμένη αντίδραση εξέφρασαν μέσω του Press724, ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία, οι επιχειρήσεις αυτές πέρασαν σε Γαλλικά και Γερμανικά χέρια και το κράτος δεν εισπράττει σχεδόν τίποτα από όσα πληρώνουν οι πελάτες τους.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα που κάνουν θραύση ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζουν πως τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν αγοραστεί από Γερμανούς και Γάλλους και πως οι πελάτες τους, πληρώνουν 50 ευρώ για τον τεχνικό έλεγχο, από τα οποία το κράτος εισπράττει μόνο το 1 ευρώ.

Υποστηρίζουν ακόμη πως το σύνολο των προστίμων για όσους δεν περνούν εμπρόθεσμα από ΚΤΕΟ, καταλήγει επίσης σε τσέπες Γερμανών και Γάλλων. Στο θέμα επίσης, υπονοείται πως τα δημόσια ΚΤΕΟ είχε αποφασιστεί να κλείσουν, προκειμένου να ευνοηθούν τα ίδια συμφέροντα.

«Παραμύθια τα όσα γράφονται»

Με δηλώσεις του στο Press24, o Αχιλλέας Πούτας πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ «Ο Άγιος Χριστόφορος», σχολίασε ως «παραμύθια» τα όσα γράφονται, αναφέροντας πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον τηλεοπτικού σταθμού που πριν από λίγες μέρες ασχολήθηκε με το θέμα των ΚΤΕΟ και αναπαρήγαγε σύμφωνα με τον ίδιο «ανακρίβειες και ψέματα».

«Κατ`αρχήν δεν είναι αλήθεια πως το ιδιωτικό ΚΤΕΟ χρεώνει 50 ευρώ» ανέφερε, εξηγώντας πως τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν ελάχιστο πλαφόν τα 40 ευρώ και πως πολλές επιχειρήσεις του κλάδου του, ζητούν αυτό το ποσό από τους πελάτες τους.

Όσον αφορά στο πόσα κερδίζει το κράτος από τους τεχνικούς ελέγχους, ο κ.Πούτας έκανε λόγο για ψεύδη που συκοφαντούν αδίκως τον κλάδο του. «Από τα 40 ευρώ που παίρνει κάθε επιχείρηση για έλεγχο, πληρώνει ΦΠΑ 23%, εγώ πληρώνω μισθούς 12 ατόμων και άλλα 5.500 ευρώ κάθε μήνα για τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τον φόρο μου και ένα σωρό ακόμη υποχρεώσεις όπως λογαριασμούς, ενοίκια κτλ. Κατά τα άλλα λένε πως όλος ο πλούτος πηγαίνει στους ιδιώτες. Δεν ντρέπονται καθόλου!» είπε με νόημα ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ αναφέροντας πως δεν είναι μόνο ένα, αλλά σχεδόν όλα τα χρήματα που πηγαίνουν στο δημόσιο, ενώ όσον αφορά τα περί Γερμανών και Γάλλων, διαβεβαίωσε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Μπούρδες και αποκυήματα φαντασίας»

Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδος και νυν μέλος της σημερινής διοίκησης Σωτήρης Μουρίκης, σχολιάζοντας τα περί εξαγοράς των ιδιωτικών ΚΤΕΟ από Γερμανούς και Γάλλους, έκανε λόγο για «μπούρδες και αποκυήματα φαντασίας», αναφέροντας ότι δεν ισχύει τίποτα τέτοιο. Όσον αφορά τα περί «ενός ευρώ στα δημόσια ταμεία» από κάθε έλεγχο, σημείωσε μεταξύ άλλων με εμφατικό τρόπο: «Μακάρι να ήταν έτσι… Εμείς δεν κάνουμε άλλη δουλειά.. Μαζεύουμε λεφτά για το κράτος..».

Προς συγχώνευση οι δύο μεγαλύτερες ενώσεις ιδιοκτητών ιδιωτικών ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αχιλλέας Πούτας στο Press724, βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες, προκειμένου μέχρι το τέλος του ερχόμενου Μαρτίου, οι δύο μεγαλύτερες ενώσεις ΙΚΤΕΟ της χώρας, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών ΚΤΕΟ «Ο Άγιος Χριστόφορος» και η Ένωση Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Ελλάδος, να συγχωνευτούν, δημιουργώντας τον φορέα που θα εκπροσωπεί περισσότερες από 120 επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα. Μια τρίτη ένωση ιδιοκτητών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που εκπροσωπεί και τα λιγότερα μέλη, είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα συμμετέχει στο εγχείρημα.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Αλεξιάδης