ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Οι γονείς αντιδρούν για το λουκέτο στο 12ο δημοτικό και ο αντιδήμαρχος διαγράφει… σχόλια!

Την αντίδραση των γονέων έχει προκαλέσει η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να βάλει οριστικά λουκέτο στο 12ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στην οδό Μαρία Κάλλας.

Όπως διατείνονται, το σχολείο μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους μαθητές, αν γίνουν οι αλλαγές ύψους 20.000 ευρώ στις υποδομές. Πάντως, οι γονείς έχουν αποφασίσει να μην επιτρέψουν το κλείσιμο του σχολείου και επιδίδονται σε έναν διαδικτυακό αγώνα.

Σε πρόσφατη ανάρτηση του αντιδημάρχου Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Δημαρέλου, η μητέρα ενός εκ των μαθητών απάντησε:

«κ. Δημαρέλο γνωρίζετε πολύ καλά ότι το σχολείο μας δεν είναι ούτε επικίνδυνο ούτε ακατάλληλο. Έχει γνωμοδοτήσει γι’αυτό η πλέον αρμόδια Τριμελής Επιτροπή με συμμετοχή αρχιτέκτονα μηχανικού του ΤΕΕ. Το σχολείο μας είναι απλώς …. ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ!!! Και πως θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε εκεί που βρίσκεται! Και να μην αναφέρεστε μόνο στα παιδιά της περιοχής Ευζώνων – Φαλήρου, τα οποία σε κάθε περίπτωση μεταφέρθηκαν αναγκαστικά και όχι κατ’επιλογήν στο 12ο επειδή δεν υπήρχε σχολείο να τα στεγάσει όταν έκλεισε το παλιό 12ο. Υπάρχουν και 80 περίπου παιδιά της περιοχής Μαρτίου, πολλά από τα οποία θα αναγκαστούν να περπατούν περίπου 2 χλμ. την ημέρα (πάνε – έλα) για να φοιτήσουν στα σχολεία που με τόσο ανάλγητο, αντιπαιδαγωγικό και τραυματικό τρόπο τα σκορπίζετε, αφού τα πιο κοντινά σχολεία (τα οποία μας είχαν διώξει και όταν είχαμε πάει να τα γράψουμε) δεν έχουν θέσεις. Όσο για το 5% των παιδιών που πως είπατε … «περισσεύουν» να σας θυμίσω ότι τα παιδιά δεν είναι «νούμερα» ούτε «ρέστα» για να περισσεύουν. Όλα τα υπόλοιπα απλώς …. χρυσώνουν το χάπι γι’αυτούς που είναι έξω απ’τον χορό»

Ο αντιδήμαρχος, μάλλον εκνευρισμένος από τη στάση της μητέρας, αποφάσισε να διαγράψει το σχόλιο και στη συνέχεια να μπλοκάρει τόσο την ίδια όσο και όλους αποφάσισαν να της χαρίσουν το… like τους!