ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017.

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης για την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017.

Συνεχίζοντας την συνεργασία με διάφορους σημαντικούς φορείς της πόλης και έχοντας καταξιωμένες εσωτερικές και εξωτερικές παραγωγές αλλά και νεότερους ανερχόμενους καλλιτέχνες στο πρόγραμμα του ΟΜΜΘ  είναι γεμάτο από παραστάσεις και εκδηλώσεις που θα αγγίξουν το κοινό εμπλουτίζοντας το πολιτιστικό γίγνεσθαι  της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ Καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος τόνισε τον σταθερό κοινωνικό χαρακτήρα του Μεγάρου που με γνώμονα την πολιτικοοικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών προσπαθούν και καταφέρνουν χαμηλότερο κόστος παραστάσεων αλλά και κάποιες φορές δωρεάν εισιτήρια για κάποιες ομάδες πολιτών προωθώντας όπως δηλώνει με αυτόν τον τρόπο  τον πολιτισμό ως κοινό αγαθό και όχι ως προϊόν κατανάλωσης.

Ενώ ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΟΜΜΘ κ. Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης παρουσίασε τις δράσεις του φετινού προγράμματος που συμπεριλαμβάνει διάφορες συμμετοχές σε φεστιβάλ και κύκλους διαλέξεων και συναυλιών, δηλώνοντας επίσης την παραμονή του στον φορέα αναφέροντας χαρακτηριστικά όμως ότι: «Δεν είμαι εδώ για να ριζώσω αλλά να ποτίσω, δεν είμαι το δέντρο αλλά ο κηπουρός».

Αναφερόμενοι και οι δύο στο νέο  νομοσχέδιο με την τροποποιημένη νομοθετική μεταρρύθμιση που περικλείει, δήλωσαν ευχαριστημένοι και ότι θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό αυτή η μεταρρύθμιση έτσι ώστε να μπορέσουν να λυθούν πιο γρήγορα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια.

ρεπορτάζ : Νάνσυ Χαλκοπούλου

φωτογραφίες : Γρηγόρης Γρηγοράς