ΕΙΔΗΣΕΙΣ
hp

Η ΗΡ εξαγοράζει τους εκτυπωτές της Samsung αντί $1 δισ.

Η γιγαντιαία αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών ΗΡ συμφώνησε τη Δευτέρα να εξαγοράσει τον κλάδο εκτυπωτών του κορεατικού ομίλου Samsung’s αντί 1 εκατ. δολαρίων.

Στόχος της ΗΡ είναι να «αποσυναρμολογήσει και να επανεφεύρει» τη βιομηχανία κατασκευής εκτυπωτών, έναν κλάδο της  υψηλής τεχνολογίας που «δεν έχει ανανεωθεί εδώ και δεκαετίες», όπως η αμερικανική εταιρεία σημειώνει. Σημειωτέον ότι ο τζίρος του κλάδου των εκτυπωτών παγκοσμίως φθάνει τα 55 δισ. δολάρια.
Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, με την εξαγορά της αυτή η ΗΡ θα εξασφαλίσει αισθητή παρουσία στον τομέα των εκτυπωτών στην Ασία, καθώς θα αποκτήσει την τεχνολογία και τις πατέντες της Samsung σε ό,τι αφορά τους εκτυπωτές laser.
Η συμφωνία των δύο εταιρειών ανακοινώθηκε λίγες ημέρες μετά την πώληση από την αδελφή εταιρεία της ΗΡ πώλησε τον κλάδο λογισμικού της στην ανερχόμενη βρετανική εταιρεία Micro Focus.
Υπενθυμίζεται ότι η Hewlett-Packard χωρίστηκε πέρυσι σε δύο επιχειρήσεις: στην HP Inc, η οποία εστιάζει τις δραστηριότητές της στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών και στη Hewlett Packard Enterprise, η οποία αποφάσισε να πουλήσει τον κλάδο λογισμικού της για να εστιαστεί στην αποθήκευση δεδομένων.
Ο κλάδος εκτυπωτών της Samsung είχε πέρυσι τζίρο 1,4 δισ. δολαρίων. Η κορεατική εταιρεία διαθέτει περισσότερες από 6.500 άδειες ευρεσιτεχνίας σε ό,τι αφορά τις εκτυπώσεις, ενώ απασχολεί περίπου 1.300 εργαζομένους με ειδίκευση στην τεχνολογία των εκτυπωτών laser.
Η μετοχή της Samsung έχει χάσει το 9% της αξίας της από την περασμένη εβδομάδα, όταν η εταιρεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει το τελευταίο μοντέλο έξυπνων κινητών της, Galaxy Note 7, έπειτα από κρούσματα αυτανάφλεξης της μπαταρίας του που αναφέρθηκαν.