ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο σήμερα – Ποδηλατοδρομία και έκτακτες ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας διοργανώνοντας δράσεις και συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, με στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών γύρω από τα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοδρομία από το Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (από τις 17.00) έως την Αγίας Σοφίας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος RESILIENT EUROPE – URBACT ΙΙΙ

Παράλληλα σήμερα  θα πεζοδρομηθεί συμβολικά η οδός Αγίας Σοφίας, από την Τσιμισκή έως τη Λεωφόρο Νίκης, από τις 10.00 έως τις 22.00. Ακόμα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις μελέτες και τις ενέργειες που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά το τρέχον χρονικό διάστημα, όπως:

–     Μελέτη Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΜΒΑΚ)

–  Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

–  Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης

–Νέο ενιαίο ωράριο φορτοεκφορτώσεων και

-Ευρωπαϊκό έργο URBACT III – Resilient Europe

Να σημειωθεί πως θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίας Σοφίας μεταξύ των οδών Τσιμισκή και Λεωφόρο Νίκης, όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, επιτρέποντας ωστόσο την κυκλοφορία στις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Προξένου Κορομηλά και Λεωφόρο Νίκης.

Οι ρυθμίσεις

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε ότι σήμερα, Παρασκευή (22-09-2017), κατά τις ώρες 10:00 έως 22:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οδό Αγίας Σοφίας με θέμα “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”.

 Κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκδήλωσης θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

– Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από τη συμβολή της με την οδό Τσιμισκή μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Νίκης.

– Η κυκλοφορία όλων των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Τσιμισκή, Μητροπολίτου Ιωσήφ, Λεωφόρο Νίκης και τους λοιπούς δρόμους της περιοχής.

Επισημαίνεται ότι η κίνηση των οχημάτων στις καθέτους οδούς Μητροπόλεως και Προξένου Κορομηλά θα διεξάγεται κανονικά.

Δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων, εκατέρωθεν της οδού Αγίας Σοφίας, στο αποκλεισμένο τμήμα που θα πραγματοποιηθεί η εν λόγω εκδήλωση.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα ληφθούν μέτρα τροχαίας ενώ έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των τροχονόμων, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Τροχαίας.