ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εμπλοκή με το κέντρο προσφύγων στη Βόλβη! Δήμος Λαγκαδά: «Δικό μας το Βαγιοχώρι…»!

«Ο χώρος στο χωριό Βαγιοχώρι είναι δικός μας» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Λαγκαδά ο οποίος ζητά να άρει το δημοτικό συμβούλιο τη θετική του απόφαση για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως εξηγεί ο δήμαρχος Λαγκαδά ο χώρος αυτός, στον οποίο υπάρχει και ένα κτήριο παλιού δημοτικού σχολείου, είχε χρησιμοποιηθεί από την Εγνατία οδό ως εργοτάξιο και τότε η άδεια είχε δοθεί όχι από το δήμο Βόλβης αλλά από τον τότε δήμο Σοχού.

«Δεν λέω ότι υπήρξε δόλος από την πλευρά του δημάρχου Βόλβης με τον οποίο έχουμε άριστη σχέση και συνεργασία αλλά σε κάθε περίπτωση η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να ανακληθεί και να μην γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων» συμπλήρωσε ο κ.Καραγιάννης.

Ξεκαθάρισε πως ήδη στο δήμο του δημιουργείται κέντρο προσφύγων στα Λαγκαδίκια και δεν πρόκειται να υπάρξει και δεύτερο κέντρο στο δήμο Λαγκαδά.

Όπως είπε αν ο δήμος Βόλβης θέλει να δημιουργήσει κέντρο προσφύγων, θα πρέπει να υποδείξει άλλο χώρο ενώ παράλληλα κάλεσε και τους δημάρχους Θέρμης και Θερμαϊκού να προχωρήσουν και αυτοί σε αντίστοιχη κίνηση.