ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνωρίστε την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Ελλάς)

Η Alzheimer Ελλάς (Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών) συστήθηκε το 1995 ως Ν.Π.Ι.Δ. μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Σκοποί της είναι η δημιουργία δομών, υπηρεσιών και συνθηκών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ασθενών με άνοια, αλλά και των περιθαλπόντων τους, η υποστήριξη της έρευνας, η προώθηση μέτρων πρόληψης και η βελτίωση της διάγνωσης της ασθένειας. Στόχος της εταιρείας είναι να οδηγήσει στην όσο το δυνατόν μικρότερη περιθωριοποίηση, στην κατάρριψη του κοινωνικού στίγματος και στην έγκαιρη αναζήτηση βοήθειας. Ως ενεργό μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Alzheimer (Alzheimer Disease International) και της Alzheimer Europe συμμετέχει στα ετήσια Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά συνέδρια, αντίστοιχα, με παρουσιάσεις εργασιών και ερευνών πάνω στο θέμα της άνοιας και κάθε 2 χρόνια διοργανώνει το Πανελλήνιο Συνέδριο της Άνοιας προκειμένου να είναι ενήμερη με τα νεώτερα θεραπευτικά δεδομένα και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους εξυπηρετούμενους της.

Υπηρεσίες

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν δύο ολοκληρωμένες Μονάδες Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer, οι οποίες απευθύνονται σε άτομα που πάσχουν από τη Νόσο Alzheimer ή κάποια άλλη μορφή άνοιας καθώς και στις οικογένειές τους. Σκοπός των μονάδων είναι η έγκαιρη διάγνωση, η θεραπεία, η υποστήριξη της έρευνας, η ταχεία εισαγωγή στη χώρα μας νέων θεραπευτικών μεθόδων (φαρμακευτικών και μη φαρμακευτικών), η στήριξη της οικογένειας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των περιθαλπόντων τους. Είναι σημαντικό πως όλες οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν στους εξυπηρετούμενούς μας! Στην εταιρεία υπάρχει επίσης ομάδα κατ΄οίκον, η οποία αποτελείται από νευρολόγους, ψυχολόγους, κοινωνική λειτουργό και οδοντίατρο, η οποία επισκέπτεται ασθενείς που αδυνατούν να μετακινηθούν ή βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της νόσου. Η ιατρική βοήθεια, την οποία προσφέρει το σωματείο μας εκτείνεται και καλύπτει σχεδόν ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, με περίπου 1500 επισκέπτες τον μήνα. Το 2015 στα δύο Κέντρα Ημέρας μας πραγματοποιήθηκαν 79.520 επισκέψεις! Λειτουργεί, επίσης, 24ωρη γραμμή βοήθειας, στον τηλεφωνικό αριθμό 2310.909000, όπου μπορεί το κοινό να απευθύνεται για να πάρει αξιόπιστες απαντήσεις σε θέματα άνοιας.

Παράλληλα, στα πλαίσια της έγκαιρης διάγνωσης και πληροφόρησης του κοινού, η Alzheimer Ελλάς διοργανώνει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, σεμινάρια εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας καθώς και πρωτοποριακά προγράμματα τηλεκπαίδευσης, ενημερωτικές ομιλίες και ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, σε στενή συνεργασία με ΚΑΠΗ, Δήμους, Μητροπόλεις, Πανεπιστήμια, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

 

Επικοινωνία

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγια Ελένη»

Πέτρου Συνδίκα 13, Τ.Κ. 546 43, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 810411, Fax: 2310 925802

Μονάδα Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer «Άγιος Ιωάννης»

Κων/νου Καραμανλή 164, Τ.Κ. 542 48, Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 351453-5, Fax: 2310 351 456

 www.alzheimer-hellas.gr

 [email protected]

f   facebook.com/AlzheimerHellas

t  twitter.com/AlzheimerHellas

Y   Youtube: Alzheimer Hellas

 

Νικολαΐδου Ευδοκία

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας

Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης & Ενημέρωσης