ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου    Jazz στο Μέγαρο
Αθηναϊκό Κουιντέτο Δημήτρη Βασιλάκη: Jazz Democracy   

Mια μοναδική παρουσίαση/συναυλία και συνομιλία με το κοινό, με στόχο να αναδείξει πως η τζαζ, αυτή η αφρο-αμερικάνικη μουσική, έχει γίνει πλέον παγκόσμια γλώσσα και έχει υιοθετήσει τις αρχές της Δημοκρατίας που πρωτοεμφανίστηκαν στην Ελλάδα, καθώς μας μαθαίνει την επικοινωνία πάνω στη σκηνή με ισότιμους όρους, ανεξάρτητα από το όνομα ή τη δημοφιλία, με σεβασμό στον διάλογο, χωρίς καμία διάκριση όσον αφορά το κοινωνικό-οικονομικό-εκπαιδευτικό-πολιτιστικό υπόβαθρο, τη φυλή ή τη γλώσσα.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου      Μουσεία και τουρισμός: Μια σχέση σε εξέλιξη 
Ο τρόπος με τον οποίο τα μουσεία και οι πολιτιστικοί οργανισμοί μπορούν να ενταχθούν δυναμικά στο πλαίσιο μιας στρατηγικής για την τουριστική ανάπτυξη ενός τόπου και να συμβάλουν ενεργά στην ενίσχυση της ταυτότητας ενός προορισμού είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στο συνέδριο “Μουσεία και Τουρισμός: μια σχέση σε εξέλιξη”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Επιφανείς ομιλητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία θα συζητήσουν πώς μπορούν να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να διαμορφώσουν ισχυρότερες συνέργιες με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις τουριστικές ενώσεις και τα σωματεία και άλλες ομάδες ενδιαφερομένων, προκειμένου να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.

Παρασκευή 16 έως Κυριακή 18 Δεκεμβρίου Galtuk: H χώρα των ονείρων
Ένα φαντασμαγορικό σόου, μια μοναδική παράσταση που κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγάλες παράγωγες της Walt Disney ή του Cirque du Soleil, όπου η μαγεία του τσίρκου συνυπάρχει με τον χορό, το θέατρο, την παντομίμα, τα ειδικά εφέ, με συνολικά 25 καλλιτέχνες διαφόρων εθνικοτήτων επί σκηνής (από Ισπανία, Ιταλία, Μεξικό, Αργεντινή), με πολύ εντυπωσιακά και πλούσια κοστούμια και μια μαγευτική σκηνογραφία.

Παρασκευή 23 Δεκεμβίου    Voices Eλένη & Σουζάνα Βουγιουκλή: Wake up    
 
Μια δυνατή μουσική παράσταση με τραγούδια γεννημένα μέσα στην παγκόσμια κρίση. Τραγούδια που κοινωνούν την έκσταση της Κάτω Ιταλίας, το μυστήριο της βαλκανικής πολυφωνίας, τον σπαραγμό του πορτογαλικού fado, τη δωρικότητα των blues και των gospel της Αμερικής και, φυσικά, του ελληνικού ρεμπέτικου. Τραγούδια από τον δίσκο τους, To Be Safe, καθώς και καινούριες τους συνθέσεις από την επερχόμενη δισκογραφική τους δουλειά.