ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δράσεις και εκδηλώσεις στην χριστουγεννιάτικη πλατεία της Καλαμαριάς – Δείτε το πρόγραμμα

Το πνεύμα των ημερών συνεχίζει να ζωντανεύει κάθε βράδυ στη χριστουγεννιάτικη πλατεία μέσα από το φως, τα στολίδια και το παραμυθένιο χωριό που είναι στημένο, ενώ οι  εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά,  για μικρούς αλλά και μεγάλους, ενισχύουν τη μαγεία των ημερών.

Ο Δήμος Καλαμαριάς φιλοδοξεί να διατηρήσει, εντυπωσιακή και  λαμπερή την εικόνα της πόλης, μέχρι και τη νέα χρονιά,  μέσα από το καθημερινό  πρόγραμμα που υλοποιείται.

Οι μικροί επισκέπτες, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους,  περιπλανιούνται όλο τον καιρό στο μαγικό χωριό στο «Σπίτι του Αι Βασίλη», στο «Σπίτι των ξωτικών» και στο «Ζαχαρόσπιτο», και παρακολουθούν καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για να τους ψυχαγωγήσουν, να τους εκπαιδεύσουν και να τους  απασχολήσουν δημιουργικά, πάντα με γνώμονα την ασφαλή παραμονή τους στο χώρο.

Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 29/12

12:00 στην Πλατεία. “Κυνήγι θησαυρού”.
18:00 στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη. “Τα Χριστούγεννα σαν ‘ρθουν … καλικάντζαροι θα βγουν…”, αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραδοσιακών παραμυθιών, εμπλουτισμένα με τραγούδια, κάλαντα και μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Θα ακολουθήσει κατασκευή κινούμενου γλυπτού-mobile από ανακυκλώσιμα υλικά, με θέμα εμπνευσμένο από τα παραμύθια.

Παρασκευή 30/12

18:00, στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη, παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο φασουλής και ο καλικάντζαρος”.
19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο  «Τα ψυχομπερδέματα»,.

Σάββατο 31/12
12:00 στην Πλατεία, εορταστική συναυλία Τζαζ μουσικής
13:00 Συναυλίες στους Πεζόδρομους Κομνηνών & Μεταμορφώσεως, “Χριστουγεννιάτικες μελωδίες”.