ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαντοπούλου: Δεν θεωρώ ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ, απλά επειδή προστίθενται στελέχη

«Το ζητούμενο δεν είναι ένα ακόμη κόμμα, αλλά η ενοποίηση του προοδευτικού χώρου», δήλωσε στον FOCUS FM 103,6 της Θεσσαλονίκης, η Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την πρώτη ανοικτή εκδήλωση, που θα γίνει την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση.

«Την Κυριακή ξεκινάμε από τη Θεσσαλονίκη την προσπάθεια να ξαναφέρουμε πίσω τους πολίτες στο προοδευτικό χώρο. Ο προοδευτικός χώρος στην Ελλάδα πληγώθηκε βαριά τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν φύγει οι 9 από τους 10 πολίτες. Στόχος δεν είναι άλλο ένα κόμμα, δεν είναι η συγκόλληση μικρών κομματιδίων, πάνω σε κάτι που έχει κλείσει το ιστορικό του ρόλο. Ζητούμενο είναι η ενοποίηση του χώρου, σ΄ένα ενιαίο φορέα, ο οποίος θα λέει αλήθειες, που θα έχουν κόστος, αλλά και προοπτική.
Με το ΠΑΣΟΚ ούτε θα διασπαστούμε, ούτε θα πάμε χωριστά. Στόχος είναι να πάμε όλοι μαζί σε μία τακτική συνέλευση, όπου θα κατατεθούν υποψηφιότητες, ελπίζω από νέους ανθρώπους, ώστε να εκλεγεί αρχηγός από τη βάση και να προχωρήσει στη διαμόρφωση ενός νέου σχήματος. Σ’ αυτό το νέο σχήμα πρέπει όλοι να είναι μέσα, κινήσεις και κόμματα και δεν αφορά μόνο τη Δημοκρατική Συμπαράταξη αυτό, αφορά και το Ποτάμι και αφορά κυρίως τους πολίτες, ώστε να καταλήξουμε σε μία κοινή «κοίτη», που θα γίνει ποτάμι στο τέλος.

Αναφορικά με τη συμπόρευση Γιώργου Παπανδρέου-Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε:

«Δεν είναι θέμα προσώπων, ο συμβολισμός της συγκόλλησης αρχηγών, που κρατά στην επιφάνεια τους ίδιους πρωταγωνιστές δεν βοηθάει, αν δεν αλλάξει ο λόγος[…] Δεν θεωρώ ότι θα αλλάξουν τα δεδομένα στο ΠΑΣΟΚ, απλά επειδή προστίθενται στελέχη.»