Δεν… περισσεύει ευρώ για το «Τhess Mall», στον αέρα το έργο της Θεσσαλονίκης! (Φωτό)

Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η φιλόδοξη δημιουργία open mall στη Θεσσαλονίκη, του λεγόμενου «Thess Mall», ενός ανοιχτού εμπορικού κέντρου στην «καρδιά» της πόλης, αφού το πολυδιαφημισμένο έργο δεν έχει δει ακόμα ούτε… ευρώ, παρόλο που η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσής του είναι η 31η Δεκεμβρίου.

Αν και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) είναι έτοιμος ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, έχοντας εκπονήσει τη σχετική μελέτη και έχοντας υποδεχθεί τις αιτήσεις συμμετοχής 118 ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, η πολιτική και οικονομική αστάθεια των τελευταίων μηνών προκάλεσαν σημαντική καθυστέρηση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας». Η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις έξι πόλεις που συμμετέχουν στην πιλοτική δράση «Ενίσχυση ανοικτών κέντρων εμπορίου», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα». Ο δε ΕΣΘ ήταν ο πρώτος που έσπευσε να αξιοποιήσει τη δράση και να ολοκληρώσει την προετοιμασία για το open mall της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι η αρχική προθεσμία ήταν για την 31η Οκτωβρίου και πήρε παράταση.

«Εμείς είμαστε καθόλα έτοιμοι. Έχουμε κάνει… 500 κρούσεις στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, αλλά τίποτα ακόμα. Τα χρήματα έπρεπε να είχαν εκταμιευθεί… χθες. Οριακά προλαβαίνουμε, αν αυτό γίνει στο επόμενο διάστημα. Μέχρι πριν από μερικές ημέρες δεν είχε οριστεί ο υπεύθυνος, τώρα μάθαμε πως ορίστηκε και περιμένουμε», σημειώνει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης.

Το «Thess Mall» θα είναι ουσιαστικά η αυτοοργάνωση μιας επιλεγμένης εμπορικής περιοχής στο κέντρο της πόλης, ώστε να γίνει ελκυστικότερη στον καταναλωτή. Η περιοχή ορίζεται από τη Λεωφόρο Νίκης, την Παύλου Μελά, τη Μητροπόλεως και την Αριστοτέλους, συμπεριλαμβανομένων των κάθετων οδών. Στον σχεδιασμό, πέραν των παρεμβάσεων αστικής κινητικότητας, εντάσσονται η δημιουργία σημείων πληροφόρησης με σύστημα οθονών, η ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά και η δημιουργία portal, όπου θα προβάλλονται οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, οι προσφορές και οι εκδηλώσεις.

thess_mall