ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν πέρασε το πρόγραμμα των Δημητρίων από το δημοτικό συμβούλιο

Tο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, καταψήφισε το πρόγραμμα των φετινών 52ων Δημητρίων που παρουσίασε η αντιδήμαρχος πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου. Το πρόγραμμα καταψήφισαν και οι διαφωνούντες ανοικτά σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Κουράκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, και Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, απουσία του δημάρχου και με κατηγορίες για τις προηγούμενες διοργανώσεις και τα επικοινωνιακά τρικ των προηγούμενων χρόνων, για τις απευθείας αναθέσεις σε γραφιστικό γραφείο της πόλης, για ασάφειες στο πρόγραμμα, για τις εκδηλώσεις σε σχέση με την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Η κ. Χρυσίδου υπερασπίστηκε το πρόγραμμα και τις επιλογές της καλλιτεχνικής επιτροπής και παρουσίασε στοιχεία για την απήχηση του Φεστιβάλ των Δημητρίων σε διεθνές επίπεδο.

Το πρόγραμμα σχεδόν μισό εκατομμύριου ευρώ δεν πέρασε με ψήφους 16 έναντι 14 και δημιουργεί πλέον σοβαρό ζήτημα στην παράταξη της Πρωτοβουλίας για κάθε μελλοντική απόφαση σε σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά θέματα και τινάζει, αν δεν περάσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα επανέλθει, στις 21 Αυγούστου τη φετινή διοργάνωση στον αέρα.

Νέα συζήτηση για τα Δημήτρια είχε ζητήσει ο Σταύρος Καλαφάτης

Να συζητηθεί το θέμα των Δημητρίων σε μία συνεδρίαση στην οποία θα συμμετέχει η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων κι όχι σε άδεια αίθουσα, πρότεινε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, πριν από λίγο, σε σύντομη παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Το γεγονός ότι, αυτήν τη στιγμή, βρίσκονται στην αίθουσα επτά δημοτικοί σύμβουλοι, αδικεί το θέμα. Προτείνουμε να γίνει διεξοδική συζήτηση το Σεπτέμβριο, που θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα: Τη θεματολογία των Δημητρίων, τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών, καλλιτεχνών της πόλης, το πώς να παντρέψουμε την παράδοση με τις σύγχρονες τέχνες. Ζητάμε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, να είναι όλη η διοίκηση και ο δήμαρχος παρόντες, για να ενημερωθεί πλήρως ο λαός της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, τέτοια συζήτηση δεν μπορεί να γίνει», υπογράμμισε.