ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάλη: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Πιλίδης!(Video)

Πιστός στο ραντεβού του με το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων που διεξάγεται στο Σαράγεβο, ήταν ο Γιώργος Πιλίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 58κ. και έγραψε το όνομα του με… χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος.

Ο αθλητής του Αμιράν Καρντάνοφ στον τελικό επικράτησε με 6-3 του Ρώσου Ορζάκ, χωρίς να χάσει τεχνικό πόντο. Με τη νίκη αυτή παρέμεινε στην κορυφή της Ευρώπης, μιας και πέρυσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Παράλληλα ο Πιλίδης κατάφερε κάτι, που δεν έχει πετύχει ουδέποτε στην ιστορία της Παγκόσμιας Πάλης αθλητής. Σε τρεις διαδοχικές χρονιές έχει κατακτήσει 5 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα στην ηλικιακή κατηγορία των Παίδων και τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα θα επιδιώξει να πετύχει το αδιανόητο! Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων που θα διεξαχθεί στην χώρα μας θα «κυνηγήσει» το 6ο μετάλλιο. Αν το κατακτήσει, τότε σε όλες τις διοργανώσεις της κατηγορίας των Παίδων θα έχει ανέβει στο βάθρο! Ένα επίτευγμα που αν το πετύχει δύσκολα θα το κάνει κάποιος άλλος αθλητής στο μέλλον.

Το χρυσό παιδί της ελληνικής Πάλης για μια ακόμη φορά μας έκανε υπερήφανους!