apth

Δίκη για απάτη από εργολάβο στις καθαριότητες του ΑΠΘ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης προτείνει εισαγγελέας να καθίσει εργολάβος στις καθαριότητες του ΑΠΘ, κατηγορούμενος για απάτη σε βάρος του ιδρύματος, υπόθεση που αφορά το διάστημα 2002 – 2004 και άρχισε να ερευνάται, ύστερα από καταγγελία που έκανε ανταγωνίστρια εταιρία.
Σύμφωνα με την εισήγηση του αντεισαγγελέα Εφετών Νίκου Καλλίδη προς του Συμβούλιο Εφετών, ο 63χρονος κατηγορούμενος φέρεται ότι απασχολούσε καθαριστές «φαντάσματα», ενώ αρκετοί εργαζόμενοι τους οποίους είχε δηλώσει ο ίδιος ως προσωπικό καθαρισμού του ΑΠΘ στην πραγματικότητα φαίνεται ότι απασχολούνταν στον καθαρισμό εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), έργο που «έτρεχε» κατά διαστήματα παράλληλα μ’ αυτό του πανεπιστημίου και είχε αναλάβει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, κατόπιν σχετικού διαγωνισμού.
Όπως περιγράφεται στην εισαγγελική πρόταση, η ζημιά που προκάλεσε στο ίδρυμα ανέρχεται σε 860.133,92 ευρώ. Η δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του είναι για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ