ΕΙΔΗΣΕΙΣ
katrougalos

Γ. Κατρούγκαλος: Θα υπάρξουν και άνθρωποι που δεν θα απορροφηθούν από τα νέα κανάλια

«Αντικειμενικά θα υπάρξουν και άνθρωποι που δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν από τα νέα κανάλια» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στους εργαζόμενους των καναλιών που μένουν εκτός ψηφιακού φάσματος.

Μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι το πρώτο μέτρο που έλαβε η κυβέρνηση για τους εργαζομένους των ΜΜΕ, ήταν να προβλέψει την ελάχιστη δυνατή σύνθεση στους τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που λαμβάνουν άδεια.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι ορισμένοι εργαζόμενοι καναλιών δεν θα απορροφηθούν από τα νέα σχήματα, προαναγγέλλοντας την ένταξή τους σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα συγκεκριμένα προγράμματα, καθώς όπως είπε, βρίσκονται στη φάση του σχεδιασμού.

Ν.Δ.: Βαβέλ και απολύσεις

Για «Βαβέλ και απολύσεις» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενη στους εργαζομένους των τηλεοπτικών σταθμών που δεν λαμβάνουν άδεια, ενώ επαναλαμβάνει ότι θα πέσει «μαύρο» στα κανάλια.

«Ακόμα και τώρα, οι συναρμόδιοι υπουργοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν μπορούν να συντονιστούν ούτε στο ψέμα» τονίζει η Ν.Δ.

Όπως αναφέρει, «ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς (μιλώντας στο “Κόκκινο”) υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση φρόντισε να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης (μιλώντας στον “Real”) ισχυρίζεται ότι, όχι μόνο δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες. Ο υπουργός Εργασίας κ. Κατρούγκαλος (μιλώντας, επίσης, στον “Real”), σε πλήρη αντίθεση με τους συντρόφους του, ομολογεί ότι θα υπάρξει κύμα ανεργίας και ισχυρίζεται ότι ο ΟΑΕΔ καταρτίζει προγράμματα για τους ανέργους από το “μαύρο” στα κανάλια».

«Βαβέλ! Βαβέλ και απολύσεις», καταλήγει η Ν.Δ.