ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία: Τρόμος στη Νίκαια – Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου – 80 νεκροί (Video)

«Αρκετοί» άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Νις (Νίκαια) της Γαλλίας αργά το βράδυ της Πέμπτης, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ατόμων, μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.
Το γαλλικό δίκτυο BFM TV κάνει λόγο για τουλάχιστον 30 νεκρούς και για 100 τραυματίες, επικαλούμενο τον νομάρχη της περιοχής. Το I-Tele TV, από την πλευρά του, ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 60, βάσει πληροφοριών από την εισαγγελία της Νίκαιας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό των θυμάτων και των τραυματιών.

Οι τραυματίες δέχονται τις πρώτες βοήθειες.
Ο δήμαρχος της Νίκαιας Κριστιάν Εστροζί έγραψε στο Twitter ότι το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε ένα πλήθος ανθρώπων «φαίνεται ότι προκάλεσε δεκάδες θανάτους», ενώ κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το Associated Press, έκανε λόγο για «επίθεση».
Οι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στην στη λεωφόρο Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, για να δουν τη ρίψη πυροτεχνημάτων για την εθνική εορτή της Γαλλίας.
«Bλέπαμε τα πυροτεχνήματα στην κεντρική πλατεία της Νίκαιας», δήλωσε στο naftemporiki.gr μόνιμος κάτοικος της πόλης. «Ήμασταν μέσα στο πλήθος, όταν ξαφνικά η σύζυγός μου φώναξε: “Tρέξτε”! Γύρισα και είδα ένα “ποτάμι” ανθρώπων να τρέχει τρομοκρατημένο. Πιάσαμε γερά τα παιδιά μας από το χέρι και αρχίσαμε να τρέχουμε κι εμείς χωρίς να έχουμε ιδέα για το τι γίνεται. Νιώσαμε πανικό και τρόμο…».​
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρισκόταν στην Αβινιόν, επιστρέφει στο Παρίσι, για να μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και να συντονίσει την ομάδα η οποία συστάθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ανέφερε πηγή στο περιβάλλον του.
Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Προσοχή το video περιέχει σκληρές εικόνες απαγορεύεται για κάτω των 18 ετών

Πηγή: naftemporiki.gr /Το video μας το εστειλε #Muhammed