apalo-derma-xeimwnas-708

Απαλό και ενυδατωμένο δέρμα και τον χειμώνα – Τα 5 κόλπα

Ο χειμώνας είναι «σκληρός» απέναντι στο δέρμα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι άνεμοι, ο ξηρός αέρας στο εσωτερικό των σπιτιών κάνουν το δέρμα θαμπό και τραχύ.

Για να κρατήσετε το δέρμα σας λαμπερό και απαλό, υπάρχουν 5 απλές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν:

  • Στροφή στην υγιεινή διατροφή

Την επόμενη φορά που θα είστε στο σουπερμάρκετ γεμίστε το καλάθι σας με ψάρια, ελαιόλαδο, αυγά, αβοκάντο, τα οποία είναι γεμάτα με μονοακόρεστα λίπη και ω-3. Αυτά προστατεύουν τη φυσική υγρασία του δέρματός σας, που είναι και το «κλειδί» της ενυδάτωσης.

  • Φορέστε αντιηλιακό

Η χρήση του, όπως ξέρετε, δεν περιορίζεται μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Απαραίτητη είναι η εφαρμογή τους και τον χειμώνα. Μάλιστα, όταν βρίσκεστε σε ένα χιονισμένο τοπίο, η χρήση του επιβάλλεται, τουλάχιστον κάθε δύο ώρες.

  • Ενυδατωθείτε

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη. Πέρα από τις κρέμες χεριών και προσώπου, μπορείτε να δοκιμάσετε και φυσικές μάσκες, από γιαούρτι, μπανάνα ή αβοκάντο.

  • Αποφύγετε το καυτό νερό

Οταν πλένετε το πρόσωπο ή το σώμα σας, μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό. Το πολύ ζεστό νερό ενισχύει την ξηρότητα του δέρματος, καθώς απομακρύνει την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας, καθιστώντας της ευάλωτη.

  • Πίνετε νερό

Η εσωτερική ενυδάτωση είναι επίσης σύμμαχός σας για την διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος. Το νερό είναι ευεργετικό για την υγεία σας και το δέρμα σας.

 




3 thoughts on “Μικροεπεισόδια στην πορεία για το Πολυτεχνείο (ΦΩΤΟ)

Comments are closed.