ΕΙΔΗΣΕΙΣ
germania-italia-euro2016

Απέκλεισε στα πέναλτι η Γερμανία την Ιταλία

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία απέκλεισε σε νοκ-άουτ ματς την Ιταλία, καθώς επιβλήθηκε με 6-5 στην διαδικασία των πέναλτι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2016.

Η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν με 1-1, έχοντας ανοίξει το σκορ ο Μεσούτ Οζίλ στο 65′ και έχοντας ισοφαρίσει ο Μπονούτσι στο 78′ με πέναλτι, το οποίο έκανε με ανόητο χέρι ο Τζερόμ Μπόατενγκ.

Στην διαδικασία των πέναλτι όμως ο Μπόατενγκ ευστόχησε από τα 11 βήματα, αλλά ο Μπονούτσι στο 5ο της Ιταλίας νικήθηκε από τον Νόιερ. Χρειάστηκαν 18 πέναλτι για να βγει νικητής, με τον Νόιερ εκτός από αυτό του Μπονούτσι να αποκρούει και αυτό του Νταρμιάν στο τελευταίο ιταλικό.

Οι δύο επιθετικοί πάντως ήταν οι μοιραίοι, καθώς η μπάλα πέρασε άουτ μετά τις εκτελέσεις των Σιμόνε Τζάτζα και Γκρατσιάνο Πελέ, με τον πρώτο μάλιστα να έχει μπει στο ματς στο 121 αντί του Κιελίνι, μόνο και μόνο για να εκτελέσει!

Αυτή είναι η 3η σερί φορά που η Γερμανία φτάνει στα ημιτελικά του Euro και 9η στην ιστορία της, ενώ για μία θέση στον ημιτελικό θα παίξει την Πέμπτη 7 Ιουλίου κόντρα σε Γαλλία ή Ισλανδία (παίζουν Κυριακή 3/7 τις 22:00).