ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιεξουσιαστές έκαψαν την ελληνική σημαία μπροστά στους αστυνομικούς

Οδοφράγματα με θρανία και άλλα υλικά από το Πολυτεχνείο έστησαν οι αναρχικοί στην Αθήνα και εδώ καιπερισσότερες από 2 ώρες, η περιοχή μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη.

Από ότι φαίνεται και φέτος κατάφεραν να κάνουν το κτίριο του Πολυτεχνείου ορμητήριο, από το οποίο βγαίνουν κάθε λίγο και εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.

Οι αναρχικοί δεν δίστασαν να κάψουν ακόμη και την Ελληνική σημαία, μπροστά από τα μάτια των αστυνομικών μάλιστα, οι οποίοι περίμεναν εντολές για να δράσουν. Ωστόσο οι κουκουλοφόροι σε κάθε απόπειρα της αστυνομίας κλείνονται στο Πολυτεχνείο.

Πριν από λίγη ώρα άρχισαν διαβουλεύσεις ανάμεσα στις αρχές του Πανεπιστημίου, τον εποπτεύοντα εισαγγελέα και την αστυνομία, με τον πρύτανη να αναφέρει ότι δεν έχουν προκληθεί ζημιές στους χώρους του ιδρύματος. Είπε ωστόσο ότι δέχτηκε πιέσεις από τους αντιεξουσιαστές για να παραμείνουν ανοιχτές οι 3 πόρτες του Πολυτεχνείου.

Επεισόδια μικρότερης όμως έκτασης σημειώνονται και στη Θεσσαλονίκη, όπου αντιεξουσιαστές μετά το τέλος της πορείας στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 10.000 άτομα και ήταν ειρηνική, κινήθηκαν προς το πανεπιστήμιο και άλλα σημεία, από τα οποία πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς.