ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανοικτό κάλεσμα προς τους επενδυτές από τον Μητσοτάκη

Το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για τις επενδύσεις που θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αν καταφέρει να λάβει λαϊκή εντολή στις επόμενες εκλογες, αναλύει, αυτή την ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ στο Βελλιδειο. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το πρώτο -και ήδη έτοιμο- νομοσχέδιο της γαλαζιας παράταξης θα αφορά τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω των ιδιωτικών επενδύσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «καλούμαστε να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας από τα δεσμά του κρατισμού». Ο κ. Μητσοτακης σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ιδιωτική οικονομία με μείωση της φορολογίας και εξορθολογισμό του κράτους» Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι οι δημόσιες αδειοδοτήσεις θα γίνονται, αν δεν μπορούν οι δημόσιες υπηρεσίες, από μία σχετική υπηρεσία ενώ στον έλεγχο της νομιμότητας θα μετέχουν και ιδιωτικοί φορείς. Ακόμη ξεκαθάρισε ότι στηρίζει επενδύσεις όπως οι Σκουριές και το Ελληνικό.

Το μήνυμα είναι σαφές, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «καλούμε τους επενδυτές να επενδύσουν και τους εγγυόμαστε φορολογική σταθερότητα και απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης». Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στη Βόρεια Ελλάδα που, όπως τόνισε, θέλησε να κάνει ανοιχτή στον κόσμο και τις επενδύσεις σε συνθήκες ανταγωνισμού. Ακόμη πρόσθεσε ότι τα βόρεια σύνορα της χώρας θα φυλάσσονται καλύτερα για να μην υπάρχει λαθρεμπόριο. «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει μια ανοιχτή πόλη κι όχι μόνο ενα διαμετακομιστικό σχέδιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Τέλος, σημείωσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί μία καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους ζητώντας ένα νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής με μείωση της φορολογίας