ΕΙΔΗΣΕΙΣ
AGKALIA

Αισθάνεστε μόνοι; Με 80 δολάρια την ώρα μπορείτε να αγοράσετε μια ζεστή… ξένη αγκαλιά

Η Μαρίζα Γουάις από τη Μινεάπολη των ΗΠΑ αποκοιμήθηκε στην αγκαλιά ενός άνδρα. Δεν πρόκειται για τον σύντροφό της, ούτε για φίλο της  αλλά για έναν άγνωστο άντρα που της ζήτησε τρυφερότητα και στοργή. Η ανθρώπινη επαφή που του έδωσε απλόχερα η 22χρονη Μαρίζα, όμως, του κόστισε.

Αν ρωτούσαμε τη Μαρίζα ποιο είναι το επάγγελμά της, θα μπορούσε να πει «επαγγελματίας αγκαλίτσας». Κι όμως, καταβάλλοντας το ποσό των 80 δολαρίων την ώρα, δύο άγνωστοι αναπτύσσουν σε λίγες ώρες μία «πλατωνική σχέση». Δεν υπάρχουν ερωτικά μηνύματα αν και δεν αποκλείεται το άγγιγμα. Τα ρούχα όμως παραμένουν. Στόχος της υπηρεσίας αυτής δεν είναι να υπάρξει ερωτική επαφή ή υποκατάστατό της, αλλά να καλυφθεί το συναισθηματικό κενό που αισθάνεται το άτομο.

Για τις μοναχικές ψυχές, η υπηρεσία αυτή εξασφαλίζει συντροφικότητα -για όση ώρα βέβαια πληρώνει κανείς. Σύμφωνα  με τα αμερικανικά ΜΜΕ, στη Μινεάπολη πραγματοποιούνται πολλά Σαββατοκύριακα και πάρτι αγκαλιάς.

Με μία αγκαλά, αυξάνονται τα επίπεδα της «ορμόνης της αγάπης», της ωκυτοκίνης. Ο ανθρώπινος οργανισμός θωρακίζεται από την κατάθλιψη και την ίδια ώρα μειώνεται το αίσθημα του πόνου ακόμα και η αρτηριακή πίεση.

«Η ανθρώπινη επαφή εκλείπει πλέον καθώς η τεχνολογία την υποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό. Δεν σφίγγουμε πλέον το χέρι του άλλου αλλά και δεν αγκαλιαζόμαστε συχνά», επισημαίνει ο Chandler Yorkhall, γιατρός στο νοσοκομείο της Μινεάπολις, Abbott Northwestern Hospital .

Για τον Αμερικανό γιατρό, η ανθρώπινη επαφή είναι εξίσου σημαντική με την τροφή.

Πηγή: protothema.gr