ΕΙΔΗΣΕΙΣ
apothiki9_limani

«Έτοιμη» η αποθήκη 9 στο Λιμάνι!

«Την πρόταση των δημάρχων από την Θεσσαλονίκη την εξετάσαμε. Παρότι είναι έτοιμο το κέντρο στα Διαβατά, παράλληλα κάναμε δουλειά και στον ΟΛΘ. Μακάρι να ικανοποιηθεί ο αριθμός και να γίνει το κέντρο εκεί. Εμείς δεν θέλουμε να τσακωνόμαστε με τον κόσμο. Αλλά πρέπει αύριο να δείξουμε έργο», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες το βράδυ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Οι φωτογραφίες ωστόσο και το βίντεο από την αποθήκη 9 στο Λιμάνι που ακούστηκε ως πρόταση και στην οποία αναφέρθηκε χθες ο Υπουργός, αποδεικνύουν πως δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες στο χώρο.

apothiki9_limani_giaprosfiges (6)

apothiki9_limani_giaprosfiges (7)

apothiki9_limani_giaprosfiges (9)

apothiki9_limani_giaprosfiges (3)apothiki9_limani_giaprosfiges (4)

Όπως δήλωσε άλλωστε στο Press 724 Πρόεδρος των Εργαζομένων στον ΟΛΘ, Αφεντουλίδης Τριαντάφυλλος, ο συγκεκριμένος χώρος είναι ακατάλληλος καθώς δεν πληρεί τις απαραίτητες προδιαγραφές για να φιλοξενήσει τον οποιοδήποτε αριθμό προσφύγων.

«Δεν υπάρχει καν αποχέτευση», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αφεντουλίδης.

Νωρίτερα σήμερα, σε κοινή συνέντευξη τύπου των κ. Μουζάλα και Καμμένου, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν πιο προσεκτικός στην διατύπωση του, διευκρινίζοντας πως το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων στα Διαβατά δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ.