ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρχεται το πρώτο Flea Market στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, στις 3 και 4 Ιουνίου επιλέχθηκε για τη διεξαγωγή του 1ου Flea Market στη Θεσσαλονίκη.

Στη μεγάλη υπαίθρια αγορά που θα στηθεί στην παραλία της πόλης δίπλα στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, θα μπορεί κανείς να βρει ότι μπορεί να φανταστεί από δεύτερο χέρι ή χειροποίητα, από ρούχα και παπούτσια, μέχρι comics και βινύλια, αλλά και βιολογικά προϊόντα.

Το συγκεκριμένο σημείο μάλιστα επιλέχθηκε καθώς αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή περάσματα με χιλιάδες περαστικούς καθημερινά.

Η ιδέα του Flea Market είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, είναι όμως κάτι που στην Ελλάδα δε το γνωρίζουμε ακόμη, εξήγησε στο Press724.gr ο Μάκης Προδρόμου, εκ των διοργανωτών του event.

Στο Flea Market, που διοργανώνεται από την ΜΚΟ ΑΝΜΑ μαζί με το xariseto.gr και το Thrift Shop, έχουν τη δυνατότητα να στήσουν τον πάγκο τους τόσο ιδιώτες όσο και επαγγελματίες.

Έναντι μικρού κόστους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έχουν για τις δύο μέρες χώρο όπου θα παρουσιάσουν τα προς πώληση προϊόντα τους, σε Θεσσαλονικείς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Η προώθηση του Flea Market θα πραγματοποιηθεί μέσω του ΟΑΣΘ, μέσω διαφημιστικών φυλλαδίων στην Αριστοτέλους, στην παραλία και στην πλατεία της Καλαμαριάς, αλλά και μέσω των social media και του διαδικτύου.

Όλες οι πωλήσεις θα γίνουν μάλιστα με κάθε νομιμότητα καθώς οι επαγγελματίες θα κόβουν τις αποδείξεις τους, ενώ οι ιδιώτες  θα κόβουν αποδείξεις μέσω της διοργάνωσης.

Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία μέχρι στιγμής. «Ξεκινήσαμε με στόχο τις 80 συμμετοχές και την πρώτη μόνο μέρα είχαμε ήδη ξεπεράσει τις 200. Σήμερα οι συμμετοχές είναι πάνω από 650» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Προδρόμου, προσθέτοντας πως δεκτές θα γίνουν περίπου οι 300 αιτήσεις συμμετοχής.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν καταθέσει αιτήσεις είναι ιδιώτες, άλλωστε αυτός είναι και ο χαρακτήρας που επιθυμεί να έχει η διοργάνωση, ενώ αρκετά λιγότεροι είναι οι επαγγελματίες με είδη παλαιοπωλείων κυρίως, με δυνατότητα να στήσουν μεγαλύτερους πάγκους.

Παράλληλα θα τρέχουν πλήθος εκδηλώσεων, όπως live από μουσικές μπάντες, juggling, πολλές δραστηριότητες για τη διασκέδαση και την απασχόληση των παιδιών και φαγητό δρόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου στα άμεσα πλάνα των διοργανωτών είναι να πραγματοποιηθούν Flea Market και σε άλλες πόλεις, ώστε να γίνει γνωστή η δράση και να αποκτήσει το κοινό της.