Η απάντηση της ΔΕΗ για τη διακοπή ρεύματος σε Άνδρο, Τήνο και Μύκονο

Διευκρινίσεις για το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση το απόγευμα της Πέμπτης, στην Άνδρο, την Τήνο και σε τμήμα της Μυκόνου, έδωσε η ΔΕΗ, με ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ότι εντοπίστηκε η βλάβη που προκάλεσε τη πολύωρη διακοπή ρεύματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Επιχείρηση, υπήρξε βλάβη στις εναέριες εγκαταστάσεις Υψηλής Τάσης στην Εύβοια, ιδιοκτησίας και αρμοδιότητας του ΑΔΜΗΕ, με το δίκτυο της οποίας συνδέεται με υποθαλάσσιο καλώδιο η Άνδρος. Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί πλήρως από τον αυτόνομο σταθμό παραγωγής της ΔΕΗ στην Άνδρο, που είναι σε ψυχρή εφεδρεία και όχι από γεννήτριες, όπως εσφαλμένα αναφέρθηκε από μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την ΔΕΗ.

Τέλος, η Επιχείρηση σημειώνει ότι ο σταθμός της ΔΕΗ θα λειτουργήσει κανονικά μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης στην υψηλή τάση.

Σε πλήρη ετοιμότητα οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ για την αντιμετώπιση των βλαβών.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ζητά την κατανόηση των καταναλωτών, επισημαίνοντας τις αντίξοες συνθήκες, κάτω από τις οποίες εργάζονται τα τεχνικά συνεργεία. Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην ΔΕΗ «για ακόμη μία φορά όλοι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ (Ορυχεία- Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή) επιτέλεσαν και συνεχίζουν να επιτελούν το καθήκον τους με επάρκεια και επαγγελματισμό. Ιδιαίτερα τα τελευταία 24ωρα, οι συνάδελφοι τεχνικοί στη διανομή καταβάλουν- κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες- συντονισμένες προσπάθειες για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας και την αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσε η επέλαση του χιονιά».

Συγχαίρει, δε, όλους τους εργαζόμενους στην Επιχείρηση, που εργάζονται κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην τροφοδοσία νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ηλεκτρικό ρεύμα και ζητά την κατανόηση των καταναλωτών, ιδιαίτερα εκείνων που αναγκάστηκαν να στερηθούν το βασικό αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας για αρκετή ώρα.


TAG