ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Οι αναγνώστες βιβλίων είναι καλύτεροι εραστές

Θέλετε να γίνετε καλύτεροι εραστές και να προσελκύσετε περισσότερες ερωτικές συντρόφους; Αν ναι, τότε απλά ξεκινήστε το διάβασμα, καθώς νέα έρευνα δείχνει πως όσοι επιλέγουν να διαβάζουν και να απολαμβάνουν την ανάγνωση βιβλίων έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι καλύτεροι εραστές.

Οι χρήστες της ιστοσελίδας γνωριμιών eHarmony στη Βρετανία διαπίστωσαν πως όσοι είχαν καταγράψει την ανάγνωση βιβλίων ως ενδιαφέρον, είχαν περισσότερη «πέραση» από τους υπόλοιπους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δεδομένα και την ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από αυτά, διαπιστώθηκε ότι οι άντρες που ανέφεραν πως τους αρέσει η ανάγνωση των βιβλίων, λάμβαναν 19% περισσότερα μηνύματα ενώ οι γυναίκες 3% περισσότερο.

Τα ευρήματα της ανάλυσης της έρευνα έδειξαν, επίσης, πως οι λάτρεις του βιβλίου ήταν πιο πνευματικά ανήσυχοι και περίεργοι και ότι μπορούσαν να κάνουν πιο εύκολα σχέσεις με άλλους.

Βέβαια, από ότι έδειξε η έρευνα, η ανάγνωση των βιβλίων δεν αρκεί από μόνη της για να δείξει πόσο καλός εραστής μπορεί να είναι κάποιος, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, σημασία έχει και τι βιβλία επιλέγει να διαβάσει κάποιος.

Διότι όσο αφορά τα βιβλία που επιλέγει κάποιος να διαβάσει, υπάρχει μια σιωπηλή λογοτεχνική ιεραρχία που πρέπει να ληφθεί, σοβαρά, υπόψη.

Για παράδειγμα, οι άντρες που είπαν πως διαβάζουν το βιβλίο του Richard Branson’s «Screw It, Let’s Do It» και το «Like a Virgin», λάμβαναν 74% περισσότερα μηνύματα. Όσοι επέλεξαν να διαβάσουν «Tο Κορίτσι Με Το Τατουάζ» έλαβαν 36% περισσότερα μηνύματα και όσοι διάβασαν τον «Κωδικό Da Vinci»  έλαβαν μόλις 5% περισσότερα μηνύματα.