ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Alfa-Romeo-159-(1951)

«Ψήνεται» επιστροφή της Alfa Romeo στη Formula 1:

Όχι απλά ανοιχτό, αλλά… ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής της Alfa Romeo στη Formula 1, ως αντίπαλον δέος της Ferrari, ο εκτελεστικός διευθυντής της αυτοκινητοβιομηχανίας (και πρόεδρος της Ferrari) Σέρτζιο Μαρκιόνε, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Μαρανέλο.

“Είναι απίστευτο πώς η μάρκα της Alfa παραμένει στις καρδιές τω ανθρώπων”, ανέφερε ο Μαρκιόνε. “Ακριβώς για τον λόγο αυτό σκεφτόμαστε να τη φέρουμε πίσω στους αγώνες, στη Formula 1, ως ανταγωνιστή μας”, πρόσθεσε.

Η Alfa Romeo έχει άλλωστε γράψει ιστορία στη Formula 1, καθώς οι δύο πρώτοι πρωταθλητές στην ιστορία των αγώνων, Νίνο Φαρίνα και Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, το 1950 και το 1951 αντίστοιχα, οδηγούσαν Alfa Romeo. Ωστόσο, την εποχή εκείνη η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν δημόσια, και η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει να χρηματοδοτεί την ομάδα της Alfa Romeo στη Formula 1, με αποτέλεσμα αυτή να διαλυθεί.

Τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 η Alfa Romeo κατασκεύαζε κινητήρες για άλλα μονοθέσια, ενώ επέστρεψε ως κατασκευάστρια το 1979, υπό τη “σκέπη” της Autodelta, με τα αποτελέσματα ωστόσο να είναι ως επί το πλείστον απογοητευτικά. Η Alfa Romeo αποχώρησε μετά την τελευταία κούρσα του πρωταθλήματος το 1985 και δεν επέστρεψε ποτέ ως κατασκευάστρια – μήπως πλησιάζει η ώρα της επιστροφής;

Πηγή: novasports.gr