ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:  λύση ή πρόβλημα;

Άρθρο του Ευάγγελου Ραφτόπουλου

Tα  σταγονίδια της επταετίας μετατράπηκαν σε ωκεανούς μισαλλοδοξίας, αλαζονείας, ακραίων θέσεων και βρήκαν εύφορο έδαφος σε νοσταλγούς και συνεχιστές της δικτατορίας, που  εκμεταλλευόμενοι τη κρίση της χώρας, την αθρόα εισβολή μεταναστών και προσφύγων, την ξενοφοβία των πολιτών, την αύξηση της εγκληματικότητας , παρουσιάζονται σαν σωτήρες, σαν λυτρωτές των Ελλήνων.

Η αύξηση των ποσοστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και των παρομοίων κομμάτων της ΕΥΡΩΠΗΣ, η στροφή της προτίμησης των ψηφοφόρων της γηραιάς ηπείρου στα ακροδεξιά κόμματα, αποδεικνύει με βεβαιότητα την παταγώδη αποτυχία των παραδοσιακών κομμάτων, το ευάλωτο της δημοκρατίας, την αδυναμία των πολιτικών να θωρακίσουν αρχές και αξίες και να βεβαιώσουν την ελευθερία, την αδελφοσύνη και την ισότητα των πολιτών τους.

Αναπόφευκτη λοιπόν γίνεται η θριαμβευτική λογόρροια των κάθε είδους και μορφής εκπροσώπων ακροδεξιών ιδεολογιών, που με θέσεις αντιδημοκρατικές και αυταρχικές, επιδιώκουν να ανατρέψουν πάγιες και κατοχυρωμένες συνταγματικές διατάξεις, ιδανικά και ιδεώδη.

Καμμία έκπληξη δεν προσφέρει η επιθετική συμπεριφορά των βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, εντός και εκτός κοινοβουλίου, συμπεριφορά που αμαυρώνει τον θεσμό του ναού της δημοκρατίας, τον εκθέτει σε παγκόσμια κλίμακα, τον πλήττει βάναυσα.

Ο σεβασμός των δημοκρατικών θεσμών, ιδίως από τα μέλη του κοινοβουλίου, η αξιοπιστία των κυβερνήσεων, η συμφωνία λόγων και έργων των πολιτικών, αποτελούν στοιχειώδεις υποχρεώσεις των υπερασπιστών των θεμελιωδών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαφορετικά, ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας και άλλων ρηγμάτων στο πολίτευμά μας και εγκαθίδρυσης καθεστώτος δικτατορίας και ολοκληρωτισμού.

Δεν αποτελεί λοιπόν λύση η άνοδος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και των συναφών ακροδεξιών κομμάτων, αλλά ένα επί πλέον πρόβλημα στα ήδη υπάρχοντα.-

 

Tα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Aρθρα-Απόψεις»  δημοσιεύονται αυτούσια και απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι απαραίτητα του press724.gr.