ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Φωτιά» στην Κυβέρνηση εξαιτίας των πυρκαγιών σε όλη την χώρα!

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισης των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών συνεχίζει να αποδίδει η αντιπολίτευση, σε συνέχεια της χθεσινής έντονης αντιπαράθεσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη Νέα Δημοκρατία. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε αποφασιστική και συντονισμένη δράση και «όχι θεωρίες συνωμοσίας», με αφορμή τις υποψίες που εκφράστηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για σχέδιο εμπρησμών σε όλη τη χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε «αποσταθεροποιητικό παράγοντα» τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα και το υπουργείο απάντησε λέγοντας: «Καλό θα είναι η αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή «πολιτική»».

Τη σκυτάλη πήραν σήμερα το ΚΚΕ και το Ποτάμι. Το πρώτο ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά η μεγάλη πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική και οι πυρκαγιές στις άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η ύπαρξη πιθανού σχεδίου εμπρησμών πάνω και στην εμπορευματοποίηση της γης, όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία «ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συντηρεί και ενισχύει την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης».

«Κατά συνέπεια», κατέληξε ΚΚΕ, «ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη Ν.Δ. πάνω στα καμένα, δε μπορεί να κρύψει την ενοχή τους για την «εμπρηστική» τους πολιτική.

Σε έλλειψη οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού απέδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την αδυναμία αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

«H φωτιά κατακαίει την Ελλάδα και τις περιουσίες των ανθρώπων, γιατί δεν υπήρξε σχέδιο πρόληψης επικρατεί απόλυτο χάος στον συντονισμό», ανέφερε σε σχετικό του tweet.

Σε δεύτερη ανάρτησή του στο twitter σημείωσε πως «το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες καταστροφές προήλθαν από αναζωπυρώσεις δείχνει την παντελή έλλειψη οργάνωσης & επιχειρησιακού σχεδιασμού».

«Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με «υπουργό» τον ανύπαρκτο κ. Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη. Τώρα αναζητά εύκολες δικαιολογίες για την ανικανότητά της», σχολίασε το Ποτάμι.

Το κόμμα υπενθύμισε ότι από τις  22 Μαΐου ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Ζητούσε, επίσης, να μάθει ποιο ήταν το σχέδιο του υπουργείου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι καμία σαφής απάντηση δεν δόθηκε τότε. «Δυστυχώς», συμπληρώνεται, «η απάντηση δίνεται τώρα με τραγικό τρόπο. Σήμερα στην Αττική, χθες στα Κύθηρα, στη Ζάκυνθο. Με χιλιάδες στρέμματα δάσους καμμένα και περιουσίες πολιτών κατεστραμμένες».