ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Υπεύθυνοι η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση για την χωρίς λεωφορεία Θεσσαλονίκη»

Θέση αναφορικά με την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ παίρνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ). Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι »το μάρμαρο το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης. Υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση είναι η διοίκηση του ΟΑΣΘ και η κυβέρνηση».

»Η διοίκηση του ΟΑΣΘ αφήνει απλήρωτους τους  εργαζόμενους, για να τους χρησιμοποιεί σαν μέσο πίεσης στις διεκδικήσεις της απέναντι στην κυβέρνηση. Κι αυτό προκειμένου να εξασφαλίσει τα εκατομμύρια του επιχειρηματικού κέρδους για τους μετόχους!! μιας ιδιωτικής επιχείρησης που επιδοτείται παχυλά από τον κρατικό κορβανά από το 1957,  με μια σύμβαση που της  εξασφαλίζει το μονοπώλιο των υπηρεσιών και την ανωνυμία των μετόχων!», τονίζεται σχετικά.
»Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί να βγει κερδισμένη και να φανεί σαν λύτρωση η λύση που θα επιλέξει. Μια λύση είτε τύπου συγκοινωνιών Αθήνας είτε με μορφή σύμπραξης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, θα απέχει «έτη φωτός» από τις λαϊκές ανάγκες. Δεν προχωρά στην καταγγελία της σύμβασης, όπως υποσχόταν προεκλογικά και συνδιαλέγεται με την διοίκηση του ΟΑΣΘ, για την αναζήτηση λύσης!
Και ο λαός της πόλης πρέπει να απαιτήσει με τους αγώνες του σύγχρονη, ασφαλή και δωρεάν συγκοινωνία για όλους.  Ιδιαίτερα  σε τέτοιες περιόδους που η συντριπτική πλειοψηφία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι συγκοινωνίες όπως και το ρεύμα, το νερό, η περίθαλψη, η παιδεία είναι κοινωνικά αγαθά,  που θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν  στο σύνολο του λαού», καταλήγει η ανακοίνωση