ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΩΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας – Η ώρα της απόφασης του ΣτΕ για τους μεταλλωρύχους!

Έξω από το Συμβούλιο της Επικράτειας πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι μεταλλωρύχοι, οι οποίοι ταξίδευαν όλο το βράδυ για την Αθήνα απο τις Σκουριες Χαλκιδικής.

Οι Εργαζόμενοι στην Ελληνικός Χρυσός βρίσκονται στην Αθηνα γιατι συζητείται η αίτηση που έχουν καταθεσει στο Συμβούλιο της Επικράτειας για ακύρωση της απόφασης του υπουργού περιβάλλοντος, Πανου Σκουρλέτη, περί διακοπής εργασιών στο μεταλλείο που προσφέρει δουλειά σε πάνω απο 2.000 οικογένειες.

Εδω και περίπου ένα μήνα 1.300 εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής έχουν τεθεί σε τρίμηνη διαθεσιμότητα (λαμβάνοντας το 50% του μισθού τους) ενώ 700 έχουν απολυθεί. Κατά τη συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον κ. Σκουρλέτη ο υπουργός δεσμεύτηκε να κάνει σεβαστή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η όποια απόφαση θα έχει ως βασικούς άξονες την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σε δηλώσεις του στο Newsit, ο πρόεδρος των εργαζομένων, Γιωργος Χατζης ανέφερε πως «σημερα ειναι μια σημαντική ημέρα για εμάς και θελουμε να ακυρωθεί αυτή η αποφαση. Θελουμε να επιστρέψουν στις δουλειές μας για εμάς και τις οικογένειες μας και περιμένουμε με αγωνία την αποφαση. Ειμαι αισιόδοξος πως θα δικαιωθούμε και εμείς αλλα και ο αγώνας που δίνουμε τους τελευταίους μήνες για να μην χάσουμε τη δουλειά μας».