Το Ισλαμικό Kράτος εκτέλεσε γυναίκα δημοσιογράφο στη Ράκα

Οι εκτελέσεις πολιτών από το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ένα από τα τελευταία θύματα των τζιχαντιστών ήταν η Κούρδισσα ανεξάρτητη δημοσιογράφος Ruqia Hassan. H δολοφονία της άτυχης γυναίκας αποτελεί την πρώτη εκτέλεση γυναίκας δημοσιογράφου στη Ράκα, την πόλη που βρίσκεται πια ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο του ISIS.

Η Hassan, η οποία ήταν περισσότερο γνωστή με το ψευδώνυμο της «Nisan Ibrahim» έγραφε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook για τη ζωή κάτω από τον ζυγό του Ισλαμικού Κράτους, ενώ πολλές φορές κάλυπτε αεροπορικές επιδρομές τη στιγμή που συνέβαιναν.

Αν και η ακριβής ημερομηνία της εκτέλεσης είναι άγνωστη, τα ίχνη της Hassan χάθηκαν απότομα στις 21 Ιουλίου 2015. Σε κάποιο σημείο μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου, η άτυχη γυναίκα φαίνεται πως εξαφανίστηκε από την πόλη της Ράκα.

Οι τζιχαντιστές, ωστόσο, ενημέρωσαν την οικογένεια της Hassan για τον θάνατό της μόλις πριν λίγες ημέρες. Η κατηγορία που οδήγησε στην εκτέλεσή της φαίνεται πως ήταν αυτή της κατασκοπίας.

Σε μια από τις τελευταίες δημοσιεύσεις της στις 20 Ιουλίου, η οποία ήταν μια απάντηση στην απόφαση του Ισλαμικού Κράτους για απαγόρευση πρόσβασης σε ασύρματο ίντερνετ στην πόλη, η Hassan έγραψε: «Εμπρός, κόψτε το ίντερνετ, τα περιστέρια-αγγελιοφόροι μας δεν θα παραπονεθούν».

Η εκτέλεση της Hassan σηματοδοτεί τον πέμπτο θάνατο δημοσιογράφου στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, από τον Οκτώβριο.