ΕΙΔΗΣΕΙΣ
kafe_fanari

Τι άλλαξε με το φανάρι σε «ομηρία» μετά τις αντιδράσεις

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσίευση της φωτογραφίας από το κέντρο της Θεσσαλονίκης με το «παγιδευμένο»  φανάρι από τζαμαρία καφετέριας για προστασία των πελατών της από το κρύο και το θόρυβο των αυτοκινήτων, σήμερα η κατάσταση άλλαξε.

Όπως μπορείτε να δείτε στη σχετική φωτογραφία από την επιχείρηση αφαιρέθηκε το τμήμα του προστατευτικού που βρισκόταν ακριβώς μπροστά από το φανάρι. Ωστόσο στο σημείο παραμένουν ακόμη τα τραπεζοκαθίσματα.

kafe_fanari

Όπως δήλωσε στο Press 724, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο θα πρέπει να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο σε απόσταση ενός μέτρου και από τις δύο μεριές του φαναριού, ενώ με τη νέα χρονιά δε θα επιτρέπονται καθόλου τα πλέξι γκλας που έχουν γίνει κανόνας για πολλές από τις καφετέριες της περιοχής.

Ωστόσο οι νέες άδειες δεν έχουν τεθεί ακόμη σε ισχύ και οι επιχειρήσεις οφείλουν να καταβάλλουν τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων μέχρι το τέλος του μήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, εφόσον τηρείται ο κανόνας του ενός μέτρου για το φανάρι τότε η επιχείρηση είναι νόμιμη. Για να διαπιστωθεί ωστόσο το κατά πόσον έχουν γίνει οι απαραίτητες αλλαγές εντός της ημέρας θα υπάρξει και νέος έλεγχος από τις δημοτικές αρχές.